Társoldalunk:

A kormány dönthet a Benedek Tibor Arénáról

2020.06.23. 10:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériumán (Emmi) és a magyar kormányon múlik, hogy átnevezik-e a Duna Arénát Benedek Tibor Arénára - írja az nso.hu

A sportnapilap indította el a kezdeményezést, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokságra épített Duna Arénát a csütörtökön meghalt vízilabdaklasszisról nevezzék el. Ugyan a vizes-vb-n úszó- és műugróversenyeket bonyolítottak itt, előtte a Szolnok megnyerte a Bajnokok Ligája hatos döntőjét, idén pedig a férfi pólóválogatott aranyat, a női bronzot nyert az Európa-bajnokságon az arénában.

A Duna ArénaForrás: MTI/Kovács Tamás

Az ötletet támogatta már a Benedek szövetségi kapitánysága alatt vb-t nyerő bekk, a múlt hónapban Magyarország New York-i főkonzulátusa külgazdasági attaséjának kinevezett Gór-Nagy Miklós, valamint Benedek három olimpiai aranyérméből kettőben részes játékostársa, a vízilabda-szövetség mai elnöke, Vári Attila is.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté is támogatja egyébként, hogy a Duna Aréna Benedek Tibor nevét viselje. 

Teljes mértékben, mindent meg kell tenni, hogy ez így legyen. Benedek Tibor méltó rá   

– mondta Kocsis a Blikknek.

Az NSO azt is kiderítette, mi kell ahhoz, hogy megtörténjen a névváltás:  

a sportlétesítmény elnevezése kapcsán az Emmi terjeszthet elő javaslatot, 

mindezt pedig úgy teheti meg, ha a névadáshoz a meghalt sportoló közeli családtagja, például nagykorú örököse hozzájárult. Ezután a javaslat elfogadásáról a kormány dönt.