Társoldalunk:

Megvan a 3x3-as kosárlabda olimpiai előselejtezőjének új helyszíne

2020.06.23. 15:36

Az ausztriai Grazban rendezik a 3x3-as kosárlabda olimpiai előselejtezőjét, olvasható a wbasket.hu szakportálon.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2021 májusában az osztrák városban bonyolítják le a szakág első, 20 csapatos olimpiai selejtezőtornáját.

A rendezvény helyszínén megtartott eseményen Werner Kogler, Ausztria alkancellárja és sportminisztere, Christopher Drexler regionális sporttanácsadó és Siegfried Nagl polgármester ismertették a terveket.

A selejtezőt 2021. május 26. és 30. között rendezik Graz belvárosában egy 2000 férőhelyes rendezvényhelyszínen.

Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen eseményt elhozhattunk Ausztriába. Nemcsak azért, mert egy kiemelkedő rendezvény lesz Graz életében, hanem azért is mert, válogatottjaink hazai környezetben versenyezhetnek. Ha sikerül kvótát szerezni, akkor csapatsportban a 2000-es olimpia női kézilabda tornája óta először lesz osztrák válogatott az olimpia tornán

– nyilatkozta Gerald Martens, az osztrák szövetség elnöke.

Az eredeti, 2020-as olimpiai menetrend szerint az ötkarikás játékok első selejtezőjét 20 csapat részvételével március 18. és 22. rendezték volna az indiai Bengaluru-ban. A versenyrendszer eredeti kiírása alapján az első selejtezőről három csapat szerzett volna kvótát. Az indiai eseményt előbb az országban zajló tüntetések árnyékolták be, majd a világjárvány miatt törölték is.

A 3×3-as szakág második selejtezőjének házigazdája 2021. júniusában Magyarország lesz.