Társoldalunk:

A négyszeres BL-győztes Bódi Bernadett távozik a győri kézicsapattól

2020.06.24. 19:30

A Győri Audi ETO KC bejelentette, hogy a négyszeres BL-győztes Bódi Bernadett távozik a csapattól. A rutinos szélső maga kérte, hogy 2021 nyaráig szóló kontraktusa már ne lépjen életbe, és szabadon igazolható játékosként máshol folytathassa pályafutását.

Bódi Bernadett Szegeden kezdte pályafutását Győrbe pedig Orosházáról igazolta le az akkori klubvezetés. Első meccsét 2002. április 28-án játszotta a felnőtt csapatban a Hódmezővásárhely ellen, és két gólt is szerzett. 2007-ben szerződött Dániába a Randers csapatához, onnan pedig Békéscsabán, Siófokon és a Dunaújváros csapatán át vezetett az útja vissza Győrbe 2013 nyarán.

Amikor idén év elején megállapodtunk Bódi Bernadettel az egy éves hosszabbításról még senki sem látta, hogy a koronavírus okozta helyzet mi mindent okoz, és a szezont teljesen átírja. Azért nem éltünk Jana Knedlikova esetében az opciónkkal a 2020/21-es szezonra vonatkozóan a hosszabbítást illetően, mert ahogy korábban is nyilatkoztam, ha van lehetőség magyar játékos szerepeltetésére akkor megteszünk mindent annak érdekében, hogy az a játékos Győrben játsszon. Lukács Viktória így került most hozzánk. Tisztában voltunk vele, hogy Bódi Bernadett már tervezte életét a sportolói karrier után is, elsősorban a családalapítás szerepelt nála már a fókuszban, de ezek tudatában, elsősorban 2020. november végéig terveztünk vele.

Bódi Bernadett mindent megnyert a győri csapattalForrás: Csudai Sándor - Origo

Azért eddig, mert a válogatottal járó megterhelések (olimpiai selejtező, Eb-selejtezők, Olimpia) mellett alig lett volna pihenője a játékosoknak, így a jobbszélen Bódi Bernadett az ősz folyamán tehermentesíteni tudta volna Faluvégi Dorottyát és Lukács Viktóriát. Bódi Bernadett ezeket elfogadva írta alá szerződését, ám a koronavírus megváltoztatott mindent. Az új helyzetben úgy döntött nem lépteti életbe új, a 20/21-es szezonra szóló kontraktusunkat, ezt közös megegyezéssel felbontjuk. Egy rendkívül hasznos, igazi csapatjátékostól köszönünk most el, személy szerint sosem feledem el, amikor két győztes FINAL4-on is sérülés miatt gyakorlatilag egyedül hozta le a két-két meccset, és játékával biztos pontja volt csapatunknak. Köszönöm eddigi munkáját, sok sikert kívánok neki a mind a sportpályán, mind a magánéletben" - nyilatkozta Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke.