Vágólapra másolva!
Vári Attila újraindul a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöki posztjáért a július 20-ra összehívott tisztújító közgyűlésen.

Az MVLSZ szerdai elnökségi ülése után Vári az M1 aktuális csatornának elmondta: határozatképtelenség esetén két nappal később kerül sor az ismétlésre.

"A tisztújító közgyűlés nagyjából idén október környékén valósult volna meg. Ám

- indokolta az időpontválasztást.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

"Szeretném folytatni a munkát evvel az elnökséggel. Ha megtisztel a tagság a bizalmával, akkor most négy évre, tehát teljes ciklusra vonatkozóan" - szögezte le az MVLSZ-t 2018 októbere óta vezető kétszeres olimpiai bajnok. Kiemelte: az "operatív és konstruktív" elnökséggel sikereket értek el ezalatt az időszak alatt, köztük megemlítette például a hazai rendezésű idei Európa-bajnokságot, amelyen a női válogatott Hollandiát legyőzve bronz-, míg a férfi együttes Spanyolországot felülmúlva aranyérmes lett, utóbbi ezzel már biztosan résztvevője a jövő évi ötkarikás játékoknak.

"Úgy érzem, nagyon komoly lépést tettünk afelé, hogy a csapataink a tokiói olimpiát megfelelő eredményességgel zárják"

- tekintett előre. Hozzátette: a női válogatott elhalasztott kvalifikációs tornája januárban lesz, így fontos, hogy az olimpiai felkészülés utolsó részében töretlen legyen a szakmai munka, ezért is erősítették meg nemrégiben posztján Märcz Tamás férfi és Bíró Attila női szövetségi kapitányt is, mivel - amint azt kiemelte - az MVLSZ "mindig a folyamatosságra törekszik".