Vágólapra másolva!
Több mint egy évvel azt követően, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála, újra csapatedzésen vett részt a kosárlabdázó Gereben Lívia.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa a válogatott edzőtáborában az M1 aktuális csatornának elmondta: hétfőn reggel egy kontrollvizsgálaton vett részt, ahol jó híreket kapott, így boldogan érkezett a nemzeti együtteshez.

- fogalmazott a 20 éves Gereben, aki hangsúlyozta, a kosárlabda, a csapatedzés is nagyon hiányzott neki, társai örömmel fogadták, és pozitívak voltak az első benyomásai. "Olyan, mintha hazajöttem volna."

A bedobó tavaly kemoterápiás kezeléseket kapott, majd októberben csontvelő-transzplantáción esett át. Azóta családi környezetben, Kecskeméten gyógyult. Kiemelte, egyénileg edzett otthon az elmúlt időszakban.

Gereben Lívia a magyar válogatott egyik legnagyobb tehetsége Forrás: fiba.com

Elárulta, Székely Norbert szövetségi kapitány azt mondta neki:

Gereben pénteken délelőttig marad a válogatottal, eddig kapott engedélyt az orvosától. Ezt követően otthon egyénileg folytatja a munkát, majd augusztusban Szekszárdon a klubjával szeretné elkezdeni az alapozást.

A válogatott egy hete kezdte meg négyhetes nyári edzőtáborát. A nemzeti csapat - ha a koronavírus-helyzet lehetővé teszi - novemberben folytatja szereplését a jövő júniusi Európa-bajnokság selejtezőjében. Az Eb-nek Spanyolország és Franciaország ad otthont.