Lett kosarassal erősített a DVTK

France v Latvia - Basket Women Friendly Match Basket WOMAN WOMEN'S France WORLD CUP Latvia
Sandrine Gruda of France National team and Kristine Vitola of Latvia National team during the international friendly basket match between France and Latvia women's, at Pabellon Fuente de San Luis on August 31, 2018 in Valencia, Spain. (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Euroligát és világbajnokságot is megjárt lett Kristine Vitolával erősítette meg keretét az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapata.

A klub honlapja emlékeztet arra, hogy a 29 éves játékos az Euroligában és az Európa Kupában is számos lett, lengyel, török és spanyol klubnál megfordult már. Legutóbb a Salamancában szerepelt, amely éllovas volt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol pontvadászatban,

a center pedig 8,1 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt meccsenként. A 2018-as világbajnokságon átlagosan 11,3 pontot és 8 lepattanót ért el.

"Kristine már számtalanszor bizonyította tehetségét és rátermettségét.

- nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

Földi Attila vezetőedző kifejtette, olyan rutinos játékost kapnak, akit tudnak majd használni a 4-es és 5-ös poszton is. "Olyan kosárlabdázó, aki érzi a játékot és nagyon jól olvassa, így bízunk benne, hogy vezér lesz a pályán a fiataljaink mellett, és tudja őket segíteni. Fontos szempont volt számunkra, hogy a játékos kvalitásain túl pozitív személyiség is, amire különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztásnál" - mondta a tréner.

A miskolciak tavaly az NB I döntőjébe jutottak, míg az elmúlt idényben a második helyen álltak, amikor a pandémia miatt lezárták a bajnokságot.