Társoldalunk:

Hanga Ádám a legjobbak közé kerülhet a FIBA szavazásán

2020.07.15. 10:43

Hanga Ádám az Európa-bajnokságok legjobbjai közé kerülhet a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciója (FIBA Europe) által szervezett internetes szavazáson.

A bb1.hu portál szerint a FIBA Europe az elmúlt hetekben több játékost is kiemelt mint az Eb-k elmúlt két évtizedének legnagyobb csillagait. A kontinentális szervezet a második körben most azokat a kosarasokat mutatta be, akik nem az aranyéremért küzdöttek hazájuk válogatottjával a kontinensviadalon, mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. 

Hanga Ádám és a szerb Stefan Jovic a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Szerbia–Magyarország mérkőzésenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Itt az ideje megismerni a hősöket, akiknek a válogatottja ugyan nem az élbolyban van, mégis történelmet írtak a hazájukban" – fogalmaz a honlap, külön megemlítve Hanga Ádámot, aki a 2017-es Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőbe vezette Magyarországot.

A FIBA Europe szavazásán a legjobb öt játékosra lehet voksolni egy szakértők által összeállított tizenhatos listából - köztük a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámra is.