Vágólapra másolva!
Klujber Katrin, az FTC-Rail Cargo Hungária 21 éves jobbátlövőjét választották a szakértők és a szurkolók közös szavazásán a világ legjobb fiatal női kézilabdázójának.

A Handball-Planet nevű, kézilabdával foglalkozó nemzetközi portálon az 1998 után született játékosokra lehetett szavazni, ahol a szurkolók mellett öt szakújságíró választotta ki végül a legjobb kézilabdázót. A voksoláson 54 461 szavazatot adtak le, ami 39 ezerrel több, mint egy évvel korábban, és az FTC, valamint a magyar válogatott klasszisa kapta a legtöbb voksot.

Klujber Katrin (42) egyértelműen a világ legjobbjai közé tartozik a posztján Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szaklap kiemeli, hogy Klujber nem csak a magyar bajnokságban játszott nagyszerűen, de a Bajnokok Ligájában is, ahol a középdöntőbe jutó FTC egyik legjobbja volt, októberben pedig a hónap játékosa címet is elnyerte a legrangosabb nemzetközi sorozatban.

Klujber győzelme a szavazáson azt jelenti, hogy sorozatban másodszor van magyar győztese a választásnak, miután az előző idény végén a szintén a fővárosi zöld-fehéreknél játszó Háfra Noémit találták a legjobbnak. A kiváló balátlövő ezúttal is bekerült a legjobb hetesbe, ahol rajta és Klujberen kívül még két magyar játékost találunk: a balszélső Márton Grétát (ugyancsak FTC) és a jobbszélső Faluvégi Dorottyát (Győri Audi ETO KC).