Társoldalunk:

Sztojan Ivkovics marad a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

2020.07.17. 18:18

Megállapodott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése és Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, így a július végén lejáró szerződést meghosszabbítva folytatja munkáját a férfi nemzeti csapat élén a szakember.

A válogatottal kiválóan szereplő Ivkovics klubedzői szerepvállalása miatt (a Kaposvár kispadjára ült le) a szövetség korábban felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége azonban még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Sztojan Ivkovics megszüntette az összeférhetetlenséget, azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról, kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról, számol be a részletekről a szövetség hivatalos oldala.

Azt fontosnak tartom leszögezni, hogy az elnökség teljes mértékben elégedett Sztojan Ivkovics munkájával, Az eredmények őt minősítik, a férfi válogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtezős csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi, mint a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat – mondta Bodnár Péter főtitkár.

Sztojan Ivkovics (középen) újra Európa-bajnokságra vezetheti a magyar férfi kosárlabda-válogatottatFotó: Koncz Márton - Origo

Bodnár Péter hozzátette: gyorsan megállapodtak Sztojan Ivkoviccsal, nem volt vitás kérdés, így minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikerszéria. A felek az előző megállapodáshoz hasonló feltételekkel kötöttek szerződést, ami a következő Európa-bajnokság végéig szól.

Nagyon boldog vagyok, hogy lezárhattuk ezt a kérést, most már csak a munkára kell koncentrálnunk. Én úgy gondolom, ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk" – mondta a szakvezető, aki hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis augusztus elején egy kéthetes edzőtáborba vonulnak Vojvoda Dávidék.