Társoldalunk:

Szombathelyen lesz a röplabda-Eb-selejtező két magyar érdekeltségű csoportja

2020.07.17. 15:47

Szombathelyen rendezik a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező csoportkörének első állomását január második hétvégéjén, a nőknél a második csoportkört ugyanitt egy héttel később tartják.

Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára a férfi válogatott háromnapos, balatonfüredi összetartásának helyszínén tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az oda-visszavágós mérkőzések helyett csoportkörös rendszerben rendezik meg az Eb-selejtezőket.

A férfiak Fehéroroszországgal, Norvégiával és Portugáliával, a nők Dániával, Franciaországgal és Izraellel kerültek egy csoportba. A nőknél az első két helyezett, a férfiaknál a hét csoportgyőztes és az öt legjobb csoportmásodik jut ki az Európa-bajnokságra.

Koch Róbert szövetségi kapitány hangsúlyozta: más felkészülést igényel a csoportkör mint az oda-visszavágós rendszer, és örömét fejezte ki, hogy a török bajnokságba igazolt Baróti Árpád és a Japánban röplabdázó Pádár Krisztián is vállalta a részvételt.

A női röplabda-válogatott játékosai a szombathelyi csoportmeccsek után is ünnepelni szeretnénekForrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A riválisokról úgy vélekedett, a portugál és a fehérorosz csapat is a legjobb 16-ban volt az előző kontinenstornán, de a magyar válogatottal szeretnék már most kiharcolni a kijutást, vagy legalább azt, hogy a következő Európa-bajnokság selejtezőjében kedvezőbb kalapba kerüljön az együttes.

A szövetségi kapitány megbízatása a 2023-as Eb-ig szól, a hosszú távú gondolkodást pedig az is mutatja, hogy a 18 fős válogatott keretbe több fiatalt is meghívott, akiket folyamatosan szeretne beépíteni a csapatba.

A sajtótájékoztatón a Németországban játszó Szabó Alpár csapatkapitány jó ötletnek nevezte a háromnapos balatonfüredi csapatépítőt, amely szerinte nagyban szolgálja a közösségépítést és a csapaton belüli összetartás erősítését.