A riválishoz igazolt a THW Kiel tehetséges kézilabdázója

Lukas Nilsson kézilabda
12 September 2019, Schleswig-Holstein, Kiel: Handball: Bundesliga, THW Kiel - SG Flensburg-Handewitt, 5th matchday . Kiel's Lukas Nilsson is looking for a first game station. Johannes Golla (2nd from left) and Simon Hald (r) stand in his way. Photo: Benjamin Nolte/dpa
Vágólapra másolva!
Lukas Nilsson a Rhein-Neckar Löwen csapatában folytatja pályafutását. A kézilabdázó átigazolása némileg váratlanul érhette a rajongókat.

A 23 éves svéd balátlövő négy éven át erősítette a világ egyik legjobb csapatának számító THW Kiel együttesét. Mivel jobb kezes átlövők és irányítók tekintetében is igencsak nagy a kínálat a német csapatnál (Domagoj Duvjnak, Nikola Bilyk és Miha Zarabec mellé érkezett Sander Sagosen is), ezért dönthetett a váltás mellett a tehetséges játékos.

A Löwennek kapóra jött az Európa-bajnoki ezüstérmes távozási szándéka, ugyanis Mads Mensah Larsen és Steffen Fath is távozott a posztjáról, így több játéklehetőséget Mannheimben, mint előző klubjában.

A Telekom Veszprém beállójának, Andreas Nilssonnal pusztán névrokoni kapcsolattal bíró kézilabdázó ezzel a következő szezonra lemondott a Bajnokok Ligája-szereplés lehetőségéről. A Löwen a második számú nemzetközi kupának számító Európa-ligában indul majd, ott viszont a trófea egyik legnagyobb esélyese lehet.