Több mint tíz forgatókönyv van a jégkorong Erste Liga idei szezonjára

A Fradi zárja az élen a jégkorong Erste Liga alapszakaszát
Vágólapra másolva!
Tíz felett van a forgatókönyvek száma a jégkorong Erste Liga idényével kapcsolatban Szőke Álmos szerint.

A liga elnöke az M1 csatornán közölte, a tervek alapján szeptember 11-én rajtoló pontvadászat határokon ível át, és az erdélyi csapatokat is számba kell venni a kerek bajnoksághoz. Mint mondta, tíz felett van a forgatókönyvek száma, ám a helyzet napról napra változik, és az élet felülírhatja az elképzeléseket.

Szőke Álmos kifejtette,

egyelőre egy teljes kört terveznek, amely során a magyar csapatok nem utaznak határon túlra, később pedig az utazási lehetőségek függvényében nyitnak,

és tervezik meg a következő szakaszt. Elárulta: elképzelhető, hogy az alapszakaszt követően a középszakaszt törlik, amennyiben a helyzet úgy kívánja:

"Akkor készülünk jól, ha nem a teljes képpel kapcsolatban tesszük ezt. Körről körre fogjuk meghatározni a hogyan továbbot, és annak fényében hozzuk meg a további döntéseket."

Hangsúlyozta, a magyar sporteseményekre nincs korlátozás a jelenlegi magyar helyzet szerint,

Erdélyben viszont a román rendelkezések alapján nézők nélkül kell elkezdeni a pontvadászatot. Hozzáfűzte, a csapatoknak egészségügyi előírásokat terveznek bevezetni.

Izgalmas év elé néznek a hokisok. Forrás: FTC Jégkorong

A sorsolásra augusztus 26-án kerül sor, egyelőre tíz csapat, a Corona Brasov, a DEAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, az FTC-Telekom, a Gyergyói HK, a MAC-HKB Újbuda, a Schiller HC, a Sport Club Csíkszereda, valamint az UTE indulása biztos. Emellett kérdéses még a szlovák ligában érintett DVTK Jegesmedvék, valamint az osztrák bázisú bajnokságban (ICE) szereplő Hydro Fehérvár AV19 sorsa.

Szőke Álmos kiemelte:

"A magyar jégkorong érdeke, hogy ezek a csapatok és az ezekben szereplő magyar hokisok játéklehetőséghez jussanak" - fogalmazott a liga elnöke. Elárulta: megállapodtak a magyar szövetséggel, hogy akár a nevezési időszak augusztus 1-jei lezárását követően is nyitva áll a liga kapuja ezek előtt az együttesek előtt, amelyek csatlakozása nagyot dobna a bajnokság minőségén.