Társoldalunk:

A Tatabánya legyőzte a Telekom Veszprém kézicsapatát

2020.08.06. 07:17

Felkészülési mérkőzésen 33-31-es meglepetésgyőzelmet aratott a Grundfos Tatabánya csapata a Telekom Veszprém vendégeként szerda este.

A zárt kapuk mögött rendezett mérkőzést követően David Davis, a tavalyi bajnok veszprémiek vezetőedzője elégedetlenségének adott hangot. Mint mondta, teljesen más csapatot látott az edzéseken és este a pályán. Lelketlen játék volt, egyáltalán nem hasonlított arra, amit a három hete folyó közös munka során tapasztalt - közölte, majd hozzátette: meglátszott a meccsen, hogy több hónap kihagyás után az első mérkőzést játszotta a csapat. Úgy vélte, a játékosok kondíciójával nincs probléma, mindenki jó formában van, elégedett az edzéseken mutatott munkával, és az újonnan csatlakozott öt kézilabdázó - Corrales, Maqueda, Shishkarev, Markussen és Ligetvári - beépítése is jól halad.

A vendégek vezetőedzője, Vladan Matic úgy fogalmazott: a veszprémiek ellen többet kapott csapatától, mint amit várt. A győzelem azt mutatja, hogy csapatának van ereje, és a Tatabánya kézilabdázói győztes típusok - mondta, hozzátéve, látszik, hogy a négy hónap szünet után labdaéhesek a játékosok, az edzéseken is 150 százalékon végzik a munkát, és mindhárom eddigi felkészülési meccsüket megnyerték.

A férfi kézilabda NB I 2020/2021-es idénye szeptember 6-án kezdődik. Az előző szezon a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt, és a szövetség döntése értelmében nem hirdettek bajnokot, kiesők és feljutók sem voltak.

Borítókép: https://www.facebook.com/tatabanyahandball