Vágólapra másolva!
A június 18-án, hosszú betegség után meghalt háromszoros olimpiai bajnok halála óta két hónap telt el. A legendás játékosokból álló Millennium Masters gálacsapata hamarosan újra medencébe száll, de már Benedek Tibor nélkül. A korábbi csapattársak továbbra is csak próbálják feldolgozni azt, ami történt.

"Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni. Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt. Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom. Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre" - mondta a Blikknek Kiss Gergely, aki Sydney-ben, Athénban és Pekingben is felállhatott a dobogó legfelső fokára Benedek oldalán, 2004 és 2007 között pedig klubtársként a Honvéd sikeréért is együtt küzdöttek.

2008-ban is együtt nyertek olimpiát Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az öt évvel fiatalabb pólós a kezdetektől felnézett a csapatkapitányra, igazi vezérként, bajtársként tekintett rá, de a háromszoros olimpiai bajnok generáció két kiválóságát szoros barátság fűzte egymáshoz a medencén kívül is.

Kiss és a pólós aranycsapat további klasszisaiból álló Millennium Masters számára nem lesz könnyű újra medencébe ugrani Benedek nélkül: a csapat szerdán a Hajós Alfréd uszodában először játszik gálamérkőzést az ikon halála óta. Volt társai közül többen nehezen vállalták el a fellépést, hiszen a csapatkapitány hiányát örökre érzik majd a medencében. Azonban a háromszoros olimpiai bajnok klasszis szerint Benedek is azt akarná, hogy folytassák a vízilabda népszerűsítését.

A Magyar Kupa-döntő előtt búcsúzhatnak el a szurkolók Benedek Tibortól

A Magyar Vízilabda Szövetség az augusztus 13-án a BENU Férfi Magyar kupadöntő előtt búcsúzik Benedek Tibortól. A Margit-szigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában egy, a legendás pólójátékos pályafutásáról szóló filmet is levetítenek - írja a Blikk. A június 18-án elhunyt háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok egykori vízilabdázót július első napjaiban - kívánságának eleget téve - szűk családi körben, felhajtás nélkül helyezték örök nyugalomra.

"Sajnos már 2019-ben sem tudott játszani a betegsége miatt. A gyász minden napunkban ott van, de egy olyan bajnok, legenda, mint Tibor, valószínűleg nem akarná, hogy zárkózzunk el a vízilabda-társadalom és a szurkolók elől. Ha most tudna szólni, bizonyára azt mondaná, csináljátok tovább" - fogalmazott Kiss.