Társoldalunk:

Nehéz ágra került a női címvédő Vasas a röplabda Magyar Kupában

2020.08.13. 12:15

A negyeddöntőben a Kaposvárral, a négy között pedig a Békéscsabával találkozhat a női röplabda Magyar Kupában a címvédő Vasas Óbuda.

A magyar szövetségben csütörtökön megtartott sorsoláson kiderült, hogy amennyiben a címvédő fővárosiak és az előző alapszakaszban első helyen álló, nyáron még tovább erősített kaposváriak is sikerrel veszik a nyolcaddöntőt, egymással találkoznak a négy közé jutásért.
A negyeddöntős párharc továbbjutója a - papírforma szerint - a Békéscsaba-Jászberény összecsapás győztesével játszhat majd a fináléba kerülésért. A másik ágon - amennyiben minden extraligás együttes bejut a negyeddöntőbe - MTK-UTE és Balatonfüred-Nyíregyháza párharcokat rendeznek majd.

A legutóbbi fináléban a Vasas izgalmas meccsen győzte le a NyíregyházátFotó: Polyák Attila - Origo

A férfiaknál a címvédő Pénzügyőrre a DEAC várhat a negyeddöntőben, míg ezen az ágon a másik párharcban a papírforma alapján a Dunaferr és a Kazincbarcika meccselhet az elődöntőért. Az alsó ágon a tavaly ezüstérmes Kecskemétre a nyáron megerősödött MAFC, míg a Bajnokok Ligája-induló Kaposvárra az NB I-es MÁV-Előre várhat a nyolc között, amennyiben minden együttes sikerrel veszi a nyolcaddöntőt.
A férfiaknál 18, a nőknél 21 csapat nevezett a sorozatra.