Társoldalunk:

Hatalmas elismerés a magyar bajnok számára a második kalap az Euroligában

2020.08.15. 15:28

A tavaly magyar bajnok Sopron ügyvezetője szerint hatalmas elismerés, hogy a csapat a második kalapból várhatja a női kosárlabda Euroliga 2020/21-es idényének hétfői müncheni sorsolását.

"Az, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség az európai top sorozatban harmadik helyre tesz bennünket és a második kalap első helyére sorol, közvetlenül a két orosz gigaklub mögé, az azt hiszem, hogy az egész magyar kosárlabdázásnak hatalmas nagy elismerés" - fejtette ki Török Zoltán ügyvezető az M1 aktuális csatornának. Hangsúlyozta: jól meg kell becsülni ezt a pillanatot, mivel szerinte a soproni kosárlabdázás számára ez a legmagasabb elérhető eredmény a rangsor tekintetében.

"Azt remélem, hogy ez a sorsolás lehetőséget teremt nekünk arra, hogy valamilyen formában ott tudjunk maradni az európai elitben" – fogalmazott, hozzátéve: a kiemelés miatt bízik benne, hogy kedvező sorsolást kapnak.

A 8-2-es német sikerrel zárult pénteki Bayern München-FC Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőt példaként felhozva kiemelte: a mai európai élsportban rengeteg meglepetés van, amire az ember nem számít.

A legrangosabb női sorozat 16 helyére 18 klub adta be nevezését, így négy együttes - köztük a 2019-ben bajnoki ezüstérmes DVTK - selejtezőt játszik.

Az Euroliga főtáblás mezőnye:
Jekatyerinburg (orosz), Lyon (francia), Fenerbahce (török), SOPRON BASKET, Gdynia (lengyel), Salamanca (spanyol), USK Praha (cseh), Schio (olasz), Riga (lett), Dinamo Kurszk (orosz), Bourges (francia), Galatasaray (török), Orenburg (orosz), Landes (francia)