Megkezdte a munkát a szegedi röplabdázóknál a volt kapitány, Jan De Brandt

Jan de Brandt a maximális taktikai felkészültségben hisz
Vágólapra másolva!
Megkezdte munkáját a szegedi röplabdacsapatnál Jan De Brandt, az egyesület újonnan kinevezett szakmai igazgatója.

A 61 éves, korábban a női felnőtt válogatottat kétszer is irányító belga szakember júniusban jelentette be, hogy a Tisza-partiak stábjában tér vissza Magyarországra. Az együttes csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, két éve ismerkedett meg a szegediekkel, és rögtön érezte, hogy a röplabda iránti elkötelezettségük és a filozófiájuk nagyon hasonló.

- fogalmazott Brandt, aki emellett az osztrák női válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik jelenleg.
"Már beszéltem az edzőkkel, tudják, milyen módszerekkel szeretnénk tanítani a jövő generációját. Most az a dolgunk, hogy közösen összeállítsunk egy technikai és taktikai jövőképet is, tervet készítsünk praktikus edzésmódszerekkel.

Két ízben irányította a magyar női röplabda-válogatottat Forrás: Origo

Közel 300 gyerek és 20 edző közös munkájának összehangolása izgalmas feladat, már most érzem, hogy rendkívül kedvemre való kihívás" - jelentette ki Jan De Brandt, aki szerint a fiatalokat a technikai és taktikai képzés mellett fegyelemre, tiszteletre, önbizalomra, őszinteségre és nyitott kommunikációra is tanítani kell.

Varga Tamás klubelnök kifejtette, régi vágya volt a klubnak, hogy értékes nemzetközi tapasztalattal rendelkező tréner irányítsa a szakmai munkát.
Jan De Brandt röplabdázóként 350 alkalommal lépett pályára a belga válogatottban, vezetésével a magyar női válogatott két Európa-bajnokságra jutott ki, továbbá 2015-ben megnyerte az Európa-ligát.