Vágólapra másolva!
Valter Chrintz a német Füchse Berlinben folytatja pályafutását. A fiatal svéd kézilabdázó választása némileg meglepően hathat, ugyanis nem egy, a Bajnokok Ligájában induló csapatot választott magának.

A 20 éves jobbszélső a Ljubomir Vranjes által irányított Kristianstadot hagyja ott a világ legerősebb bajnokságában szereplő Füchse Berlin kedvéért. A fiatal Chrintz fantasztikus képességekkel van megáldva, ezt már számos alkalommal bebizonyította.

2017. november 4-én, alig 17 és fél évesen, a Vardar Szkopje ellen szerezte első góljait a BL-ben. Számunkra ennél sokkal emlékezetesebb teljesítmény volt, amikor 2018. november 17-én a Veszprém Aréna közönségét lenyűgözve nyolc alkalommal is a kapuba tudott találni. Egy héttel ezután pedig nullszögből szerzett győztes gólt a BL-címvédő Montpellier ellen.

Lazaságáról és végtelen önbizalmáról pedig csak annyit, hogy nem minden 18 éves gyerek pörgeti a labdát az ujján, mielőtt odaáll hétméterest lőni egy 195 centiméter magas, 106 kilogramm súlyú kapussal szemben. Minden idők egyik legjobbja lehet, még ezen a mindig is hihetetlen sokszínű egyéniségekkel teli poszton is.

Ha ez nem lenne elég, a svéd válogatott tagjaként, első felnőtt világeseményén, a januári Európa-bajnokságon a torna egyik legszebb gólját szerezve háttal a kapunak talált a kapuba.

Chrintz a Füchse Berlinben egy akkora legendától tanulhat majd, mint Hans Lindberg. A 39 éves világ- és Európa-bajnok dán klasszis korábban a HSV Hamburggal a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A Füchse a következő szezonban a Bundesliga mellett az Európa-ligában indul majd.

Pár hónapja összeszedtük a15 legtehetségesebb 23 évnél fiatalabb kézilabdázót, Chrintz ezen a listán is előkelő helyet foglal el.