Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Győri Audi ETO KC az orosz CSZKA Moszkva otthonába látogatott és egy végletekig kiélezett meccsen, 27-27-es döntetlent játszott az orosz csapattal. Húsz másodperccel a befejezés előtt még az oroszok vezettek, de az utolsó támadás a Győré volt, amelyet Görbicz Anita zseniális góllal fejezett be.

Bár a mérkőzés esélyesének Danyi Gábor címvédő együttese számított, a magyar csapat játékosai nem vehették félvállról a meccset a kellemetlen stílusú orosz alakulattal szemben. A találkozó első perceiben felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól.

8-8 után aztán Amorim és Görbicz góljaival az ETO kétgólos előnyre tett szert,

a hazaiak azonban nem adták fel és a 23. percben 12-12-nél újra döntetlen volt az állás. A félidő hajrájában is rendkívül nagy volt a küzdelem és végül 14-14-nél szólalt meg a szünetet jelző dudaszó. Győri oldalon a beálló játék működött leginkább, a moszkvaiak viszont rendkívül eredményesen lőtték át távolról az egyébként jól záró győri védelmet.

A második játékrész bravúros Leynaud védésekkel indult és az első gólt is a győriek szerezték, Lukács Viktória révén. A játék képe azonban nem változott: gólok itt is, ott is, a CSZKA továbbra is tartotta a lépést a győriekkel, a 40. percben 18-18 volt az állás. Az utolsó negyedórára 21-21-el fordultak a csapatok, ám a CSZKA játékosai csak nem akartak elfáradni, amiben talán bízni lehetett.

Sőt, a 48. percben Oftedal kiállítása után emberelőnyben hosszú idő után a vezetést is újra megszerezték,

ráadásul két góllal léptek el. Ami pedig ennél is nagyobb baj volt, hogy az 53. percben Amorimot is kiküldték két percre egy lökés miatt, így a háromgólos vezetésért támadhattak emberelőnyben az oroszok, Jekatyerina Ilina révén pedig sajnos be is találtak. Kissé a szerencse is elpártolt a győriektől, Lukács két lövése is a kapufán csattant,

Leynaud egészen elképesztő védései viszont megadták az esélyt a felzárkózásra, Hansen és Oftedal góljai után pedig 26-25-ös állásnál érkezett el az utolsó öt perc.

Amely nagyszerűen indult, Lukács lövése ugyanis végre a kapuban kötött ki, 26-26!

Az utolsó percekben nagy volt a pontatlanság mindkét oldalon, Dmitrijeva azonban 20 másodperccel a vége előtt gólt lőtt. Volt azonban még csavar a meccsben:

Görbicz Anita a bal szélen kapott labdát és bevetődve, a kapus lábai mellett elcsavarva a labdát, döntetlenre mentette a találkozót.

Zseniális gól volt, egyben ez a momentum azt is bizonyította, hogy a győri játékosok még mindig bíznak a csapat játékmesterében, aki ezen az összecsapáson nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.