A szörnyű betegségben meghalt magyar kézilabdázó a végsőkig bízott a gyógyulásban

Selmeci Sarolta 28 évesen halt meg
Vágólapra másolva!
Daganatos megbetegedés miatt 28 éves korában meghalt Selmeci Sarolta, a TG Nürtingen kézilabdázója. A német csapat játékosa a betegsége januári diagnosztizálása után a Handballexpert.com-nak adta utolsó interjúját, amelyben elmondta, pozitívan áll a dolgokhoz, mert a felesleges aggódással csak magának nehezítené meg a helyzetet.

Selmeci Sarolta klubja január végén jelentette be, hogy az irányítónál méhnyakrákot diagnosztizáltak.

"Novemberben voltam orvosnál, mert szerettem volna egy általános kivizsgálást, de emellett volt egy enyhe panaszom is. Akkor a doktor úr (aki chlamydia-ra gyanakodott) annyit mondott, hogy egy erős gyulladásom van, és hogy mintát küld a laborba, hogy pontosan kiderítsék, hogy mi ez. Majd másfél héttel később

A kontroll időpont január 3-án volt. A tünetek ez idő alatt nem szűntek meg, hanem még rosszabbodtak is. De mivel már volt időpontom, így nem aggódtam a felől, hogy nagy baj történhet. Majd január 3-án a doktor úr csak annyit mondott, hogy egy sebet lát, ami erőteljesen vérzik, és hogy be kell mennem ezzel a kórházba. Fel is hívta az Esslingeni Klinikát, és még aznap bementem hozzájuk. Megvizsgáltak, mintát vettek biopsziához, majd annyit mondtak, hogy vissza kell mennem CT és MRI vizsgálatra. Következő hétre kaptam időpontot, január 8. és 9. Akkor mondta a doktornő, aki 3-án vizsgált, hogy a biopszia eredménye: rosszindulatú méhnyakrák."

Selmeci Sarolta 28 évesen halt meg Forrás: Marco Schultz/hbf-info.de

A 28 éves játékost később megoperálták, valamint kemoterápián és sugárkezelésen is átesett, ám a szervezetében áttétek alakultak ki.

Selmeci Sarolta a rákszűrés fontosságával kapcsolatban elmondta, hogy a novemberi vizsgálat előtt már hosszabb ideje nem volt orvosnál, de nála ez nem sokat változtatott volna a helyzeten, ugyanis maga a daganat a novemberi vizsgálaton még nem volt kitapintható, januárban pedig egy elég nagyméretű testet diagnosztizáltak nála. A szűréseket viszont fontosnak tartja, hiszen sosem lehet elég óvatos az ember.

Miután kitudódott Selmeci Sarolta betegsége, rengeteg pozitív üzenetet kapott, ő maga sem aggódott, mondván, az orvostudomány már van olyan szinten, hogy problémamentesen kezelni tudják ezt a betegséget, és a felesleges aggódással csak magának nehezítette volna meg a helyzetet.

A 28 éves játékos nemrég további kezelések miatt hazatért Magyarországra, ám vasárnap meghalt.

Selmeci Sarolta korábban a Dunaferr NK, a Veszprém, a Kiskunhalas, a Szeged, majd a Borussia Dortmund, a HC Rödertal és az SV Werder Bremen együttesében kézilabdázott, mielőtt tavaly Nürtingenbe igazolt.