Társoldalunk:

Már hat koronavírusos kézilabdázó van a szegedi csapatban

2020.09.18. 10:50

A bajnoki ezüstérmes MOL-Pick Szeged férfi kézilabda-csapatánál elvégezték a második koronavírustesztet, ami után egy újabb játékosról derült ki, hogy megfertőződött.

"Klubunk a tegnapi nap (csütörtökön) elvégezte a hatósági karanténban lévő játékosok, stábtagok, valamint munkatársaink második tesztjét. 

A tesztek eredménye alapján klubunknál jelenleg hat játékos rendelkezik pozitív koronavírusteszttel.  Azon játékosaink, stábtagjaink, valamint munkatársaink, akiknek mindkét tesztje negatív eredményt hozott, a mai napon elhagyhatták a hatósági karantént. A pozitív teszttel rendelkezők a hatósági protokollnak megfelelően továbbra is karanténban tartózkodnak.

Edzéseink szigorú egészségügyi intézkedések mellett a mai nappal újraindulhatnak" – írja közleményében a klub.

Kiss Bence, a szegediek cégvezetője az M1 aktuális csatornán elmondta, igyekeznek a saját utánpótlásukból pótolni a kiesett játékosokat.

Szeretnénk, hogy egy normális csapattal, reális erőt mutatva tudjunk játszani, de ez értelemszerűen nem fog megvalósulni – vélekedett. Hozzátette, folyamatos kapcsolatban állnak az európai szövetséggel és a lengyel Lomza Vive Kielce csapatával a jövő szerdai BL-meccs elhalasztásával kapcsolatban, hiszen ahhoz háromoldalú megállapodás szükséges.

"Ha úgy alakul, akkor a kötelezettségeinknek eleget fogunk tenni, kiállunk, és küzdünk a tőlünk telhető maximumon" – szögezte le.

Csütörtökön még öt játékosról lehetett tudni, hogy pozitív lett a teszteredménye, közülük az előző idényben a Bajnokok Ligája álomcsapatába is beválasztott magyar válogatott beálló, Bánhidi Bence részletesen is beszámolt a betegségéről.

A szegediek szeptember 19-ére kiírt, Cegléd elleni bajnoki mérkőzését a Magyar Kézilabda Szövetség elhalasztotta. Ennek, valamint az eredetileg szeptember 17-ére kiírt MOL-Pick Szeged – PSG Handball Bajnokok Ligája-meccsnek az új időpontjáról a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint az EHF a későbbiekben dönt, írják.