Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO 43-28-ra legyőzte a horvát Podravka Vegeta csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában szombati játéknapján.

Miután pénteken kiderült, hogy a már Norvégiában lévő FTC-Rail Cargo Hungária csapatában két játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált, és így elhalasztják a Vipers elleni mérkőzésüket, az ETO volt az egyetlen pályára lévő magyar klub a BL-ben.

Ezúttal a második félidőben parádézott az ETO Forrás: EHF CL, Twitter

Danyi Gábor csapata a sorozat korábbi győztesét, a BL-trófeát 1996-ban megnyerő Podravka Vegetát fogadta az Audi Arénában. A horvátok az első félidőben végig kiválóan tartották a lépést a járvány miatt körülbelül "harmadház" előtt pályára lépő hazaiakkal.

A Zlatko Saracevic által irányított Podravka egy sornyi kiváló játékossal rendelkezik. Ez az első fordulóban a járvány miatt számos kézilabdázóját nélkülöző Buducnost Podgorica ellen elég volt, Győrben a 17-16-os első játékrész után a másodikban nem kegyelmezett a magyar csapat. A Podravka legjobb hét játékosa öt különböző nemzetből tevődött össze: Yulia Dumanska (román) - Dijana Mugosa (montenegrói), Dejana Milosavljevic (horvát), Lamprini Tsakalou (görög), Aneja Beganovic (szlovén), Azenaide Carlos (angolai), Ana Turk (horvát).

Amint ők heten elfáradtak, a második félidőben az ETO nem kegyelmezett. Stine Oftedal, Veronica Kristiansen és Anne Mette Hansen kiválóan támadott, Eduarda Amorim, Beatrice Edwige és Kari Brattset védekezésben nyújtott maradandót, Silje Solberg pedig a kapuban tette hozzá a magáét. A Győr végül 43-28-ra nyert, amivel immáron 39 mérkőzés óta veretlen a BL-ben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló
Győri Audi ETO - Podravka Vegeta 43-28 (17-16)
Audi Aréna, 1882 néző.
Vezette: Lidacka, Lesiak (lengyelek)
gólszerzők: Oftedal 8 gól, Kristiansen, Hansen 7-7, Kurtovic, Nze Minko 4-4, Görbicz 3, Lukács, Brattset, Amorim, Fodor, Edwige 2-2, ill. Milosavljevic, Carlos 8-8, Tsakalou 5, Turk, Milosevic, Zadravec 2-2, Karlovcan 1