Társoldalunk:

A Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról igazolt játékost a Barcelona

2020.09.21. 18:57

A kétszeres Euroliga-győztes, tizenötszörös spanyol bajnok, az európai klubkosárlabda elitjébe tartozó Barcelona leigazolta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia tizenhat éves szupertehetségé, James Ugochukwu Nnajit - áll a szervezet közleményében.

Csiszolatlan gyémántot talált két évvel ezelőtt a Rátgéber Kosárlabda Akadémia a nigériai James Ugochukwu Nnaji személyében. Az akkor 14 éves, ám figyelemreméltó testfelépítéssel rendelkező kosarasra egy játékosügynök hívta fel a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatójának, Rátgéber Lászlónak a figyelmét.
Hamar kiderült, hogy nem csak az adottságai nagyszerűek (a 2004-es születésű játékos jelenleg 208,5 centi, 110 kiló, a karfesztávolsága pedig 227 centi), a mentalitása, a munkabírása is kiváló – akar és tud is dolgozni, fejlődni, s mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje az álmait. A kosárlabdázással mindössze 12 évesen megismerkedő James Ugochukwu Nnaji a Rátgéber Kosárlabda Akadémián eltöltött két év alatt rengeteget fejlődött, aminek köszönhetően több egyéni és csapatsikernek is részese lehetett: a 2018/2019-es szezonban kadett bajnoki címet ünnepelhetett, a rangos nemzetközi sorozat, a European Youth Basketball League törökországi döntőjében pedig a torna legjobbjának választották.

James Ugochukwu Nnaji figyeli a stáb, többek között Rátgéber László tanácsaitForrás: Rátgéber Akadémia

– Magam is meglepődtem azon, hogy itt tartok, hogy az utóbbi két évben ennyit tudtam fejlődni – mondta James Ugochukwu Nnaji. – Mindez a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának köszönhető, ahol nagyon sokat foglalkoztak velem, a mindennapjaim csak a kosárlabdáról, az edzésekről szóltak. Technikailag és fizikálisan is rengeteget léptem előre, ugyanakkor érzem, hogy a következő években még többet tudok kihozni magamból. 
James a legjobb példa arra, hogy ha jó „biológia" érkezik hozzánk, az edzéstechnológiánknak köszönhetően el tudjuk repíteni akár a Barcelonáig is. Mindössze a harmadik szezonját kezdte volna nálunk. James nem csak a fizikumával segített nagyon sokat, a hozzáállásával, a mentalitásával, a munkamoráljával is gazdagította Akadémiánkat, s általa a többiek is jobbak lettek. Sok szerencsét kívánunk neki a továbbiakban, reméljük, hogy az Euroligában vagy akár az NBA-ben is bemutatkozhat – fogalmazott Rátgéber László, a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.
A következő lépcsőfok James Ugochukwu Nnaji számára – akit nem mellesleg az egyik legtehetségesebb afrikai játékosnak tartanak – most Spanyolország és az Euroliga-szereplő Barcelona. Az a katalán sztárcsapat, amelynek az egyik vezéregyénisége a magyar válogatott kiválósága, Hanga Ádám – ki tudja, egyszer talán együtt lesznek majd a pályán a Barcában.