Vágólapra másolva!
A Gyöngyös házigazdaként 25-23-ra kikapott a német Füchse Berlin csapatától a férfi kézilabda Európa-liga-selejtező második fordulójának keddi első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik a német fővárosban.

A kétszeres EHF Kupa-győztes vendégek mindössze 13 játékossal érkeztek a párharc első mérkőzésére, ám számos hiányzójuk ellenére rendkívül erős csapatot alkottak. A hevesiek egyáltalán nem kezdtek megilletődötten, sőt Nagy Benedek bravúros védéseire alapozva tíz perc után 4-3-ra vezettek.

Varsandán Milán kiválóan játszott a Füchse Berlin ellen is Forrás: Gyöngyösi KK, Faacebook

A folytatásban saját labdaeladásai, illetve a túloldalon a Bajnokok Ligája-győztes szerb kapus, Dejan Milosavljev remek teljesítménye miatt hátrányba kerültek a hazaiak, akik 11 perc alatt csupán egyszer voltak eredményesek. Az első félidő hajrájában is többet hibázott a Gyöngyös, így a szünetben a Füchse vezetett 12-9-re.

A második felvonást is jól kezdte a Gyöngyös, Varsandán Milán és Vilovszki Uros vezérletével a 41. percben sikerült 16-16-ra feljönni. Ezt követően kiegyenlített volt a játék, a magyar csapat felnőtt a feladathoz, alaposan megszorongatta a Bundesliga egyik élcsapatát, ám a végjátékban a támadásban és védekezésben elkövetett hibái megbosszulták magukat, ami kétgólos vereséghez vezetett.

A mezőny legeredményesebb játékosa Varsandán Milán volt, aki 12 lövésből tíz gólt szerzett. A berlinieknél az olimpiai bronz-, illetve világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes horvát Marko Kopljar öt találatig jutott. Milosavljev végül 39, Nagy Benedek 30, a helyére beállt Tóth Mihály pedig 33 százalékos hatékonysággal védett.

Kézilabda Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
HEDO-B.Braun Gyöngyös - Füchse Berlin (német) 23-25 (9-12)

A Grundfos Tatabánya KC a csoportkörben csatlakozik a második számú európai klubsorozathoz. A Balatonfüredi KSE és a szlovén RK Trimo Trebnje párharca egy mérkőzésen dőlhet el, mert a magyar együttes szakmai stábjában koronavírusos megbetegedés történt. A találkozót jövő kedden rendezik Novo Mestóban.