Buborékban rendezik a férfi vízilabda-BL csoportkörét

Kürti Dominik Péter, Nikola Jaksic, ZF-Eger, FTC-Telekom
Kürti Dominik Péter (b), a ZF-Eger és Nikola Jaksic, az FTC-Telekom játékosa a férfi vízilabda OB I alapszakaszának 14. fordulójában játszott mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 21-én
Vágólapra másolva!
A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének menetrendjét, a főtábla mérkőzéseit "buborékban" rendezik.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az előző szezon félbeszakadt és nem is hirdettek győztest, ezért a LEN a mostani idényben úgy döntött, hogy csak 12 csapat lesz érdekelt a sorozatban, amelynek tíz együttes – köztük az így címvédő FTC-Telekom Waterpolo – meghívásos alapon már biztos résztvevője.

Nikola Jaksic (jobbra) és az FTC-Telekom csapata idén is esélyesként rajtol a Bajnokok Ligájában Forrás: MTI/Komka Péter

A fennmaradó két helyért 18 csapat küzd meg egymással, az A és a B jelű csoportokban két-két alcsoportot alakítottak ki, itt a körmérkőzéseket követően az első helyezettek játszanak majd a BL-indulásért, de a többi helyezésnek is lesz jelentősége, ugyanis a búcsúzók az Eurokupában folytatják, a sorsolásnál pedig számít, ki hányadik helyen végzett.

A kvalifikációt november 11. és 15. között bonyolítják le,

az OSC Budapesten a B1 csoportban játszik

majd az orosz Szintez Kazany, a szerb Radnicki Kragujevac, a spanyol CN Terrassa és a francia Tourcoing együttesével. A Szolnoki Dózsa az A1 csoportban Olaszországban a horvát Mladost Zagreb, a francia Paix d'Aix és a görög Ydraikos társaságában szerepel.

A LEN keddi közleményéből az is kiderül, hogy a főtábla küzdelmeit úgynevezett buborékban rendezik majd meg, három különböző időpontban két-két helyszínen játsszák majd le a tíz fordulót.