Társoldalunk:

Két mérkőzés is elmarad a hétvégén az FTC BL-csoportjában a koronavírus miatt

2020.09.24. 14:18

A Krim Ljubljana–Esbjerg, és a CSM Bucuresti–Rosztov-Don mérkőzést sem rendezik meg a hétvégén női kézilabda Bajnokok Ligája sorozatban.

A találkozók halasztása mögött, természetesen a koronavírus-járvány áll: a szlovén csapat múlt héten Rosztovból hazafelé tartó küldöttségétől a Frankfurti repülőtéren vettek mintát, melyek közül az egyik pozitív lett. Az Oroszországba történő elutazás előtt még mindenki negatív volt a mintája, most viszont az egyetlen pozitív eredmény miatt az egész csapat tíznapos karanténba került.

A Krim találkozója mellett így értelemszerűen a Rosztov bukaresti mérkőzése is elmarad, mindkét találkozót későbbi időpontban fogják pótolni.

A járvány egyelőre a magyar bajnoki ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungari csoportját sújtja jobban, hiszen a fenti négy csapat is az A jelű nyolcas tagja. Az már korábban biztossá vált, hogy a zöld-fehérek Metz elleni találkozója is elmarad, miután Elek Gábor együttesében az elmúlt napokban összesen tíz játékosnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.