Öten koronavírusosak a Hydro Fehérvár hokicsapatában

SZABÓ Pál
Miskolc, 2020. január 19. A fehérvári kapus Ouzas Michael (b) és csapattársa, Szabó Pál Krisztián (j), valamint a ferencvárosi Kulmala Rasmus (k) a jégkorong Magyar Kupa döntőjében játszott a Hydro Fehérvár AV19 - FTC-Telekom mérkőzésen a Miskolci Jégcsarnokban 2020. január 19-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Négy játékos és egy stábtag koronavírustesztje lett pozitív a Hydro Fehérvár AV19-nél, ez azonban nem befolyásolja a csapat pénteki idénynyitóját a Graz ellen az osztrák jégkorongligában (ICE).

A székesfehérvári klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a szakmai stáb és a teljes játékoskeret a héten részt vett a kötelező, szezon előtti PCR-teszten. Öt fő - négy játékos és egy stábtag - tesztje hozott pozitív eredményt, így az érintett személyek elkülönítésre kerültek. Mindannyian jó egészségi állapotban vannak és tünetmentesek.
"A Hydro Fehérvár AV19 kerete a hétvégi mérkőzés utáni szabadnapjait töltötte, a klub rendelkezéseinek megfelelően a játékosok nem érintkeztek egymással. A klub a jégcsarnokban előfordult pozitív esetek kapcsán már a csapat tesztelését megelőző időszakban szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be, így a teszteredmények nem befolyásolják az együttes pénteki, Graz 99ers elleni mérkőzését, a csapat ott lesz az ICE rajtjánál" - áll a weboldalon.