Társoldalunk:

FTC-Szolnok döntőt rendeznek a férfi vízilabda Magyar Kupában

2020.09.26. 19:00

A Szolnoki Dózsa és az FTC-Telekom játszhatja a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjét, miután mindkét csapat magabiztossan nyerte meg a szombati elődöntőjét.

A tavaly a fináléba jutásért vívott meccsen a későbbi győztes FTC-vel szemben alulmaradó Szolnok villámrajtot vett, míg a fővárosi vasutascsapat két negyeden át csapnivaló játékot nyújtott. Jellemző a mérkőzés képére, hogy a BVSC a harmadik játékrész közepén, 0-8-nál szerezte első gólját.

A Szőnyi útiak utólag kerültek be az MK elődöntős mezőnyébe, mégpedig azt követően, hogy a múlt évi döntős OSC egészségügyi okok miatt elállt a szerepléstől. A visszalépést Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója azzal indokolta csütörtökön, hogy az elmúlt időszak tíz játékosukat érintő tömeges megbetegedései után, az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

Az OSC helyét a Budapesti Honvéd SE vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tudott kiállni, a BVSC együttese játszhatott a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

A másik elődöntőben az előző két kiírást megnyerő FTC a harmadik negyedet ugyan 5-4-re elveszítette a Vasas ellen, de miután Varga Zsolt csapata az előző két játékrészt 2-1-re, illetve 5-2-re megnyerte, az utolsó felvonásnak már magabiztos előnnyel futhatott neki, amit meg is tartott, sőt egy góllal még növelni is tudta a különbséget.

Eredmény, BENU férfi Magyar Kupa (Margitsziget), elődöntő:
Szolnoki Dózsa – BVSC-Zugló 11-5 (3-0, 3-0, 2-2, 3-3)
FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd-VasasPlaket 13-9 (2-1, 5-2, 4-5, 2-1)

A vasárnapi program:
a 3. helyét: 18.45
döntő: 20.15