Társoldalunk:

Az utolsó percekben egyenlített a Győr a női kézilabda-BL-ben

2020.09.27. 17:45

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a csoportkör harmadik fordulójában a Brest Bretagne vendégeként léptek pályára a győri női kézisek vasárnap délután, és óriási hajrát kivágva játszottak 25-25-ös döntetlent.

A vendégek közül ezúttal Laura Glauser és Puhalák Szidónia hiányzott sérülés miatt.
Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, így az első félidőben végig szoros volt az állás.

Támadásban valamivel pontosabbak voltak a franciák, ezért a győriek egyszer sem tudták átvenni a vezetést, de remekül tartották magukat, így szünetben döntetlen volt az eredmény.

A második félidő két magyar góllal kezdődött, ám a nagy lendülettel játszó Brest egy 7-1-es sorozattal fordított. Ekkor már 16 eladott labdánál tartottak a vendégek, akik két emberelőnyös időszakot is elveszítettek. Mivel nem akadt náluk kiemelkedő egyéni teljesítmény, már-már kilátástalan helyzetbe kerültek, de a hazaiak egymás után kétszer eladták a labdát, ezért némileg elbizonytalanodtak, ezt kihasználva a Győr egy 4-0-s szériával felzárkózott.

Az utolsó előtti percben egy gyors ellenakció végén egyenlített az ETO, majd a győzelemért támadhatott, de nem járt sikerrel, és mivel az utolsó akciót a Brest is elrontotta, döntetlennel zárult a meccs. A Győri Audi ETO KC elképesztő utolsó hat és fél percet produkált, a magyar csapat ebben a periódusban hat gólt is szerzett, míg a Brest csak egyet.

A mezőny legeredményesebb játékosa a házigazdákat erősítő szlovén Ana Gros volt, aki 15 lövésből tíz gólt szerzett. A győrieknél Lukács Viktória, Estelle Nze Minko és Anne Mette Hansen egyaránt négy találattal zárt.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással, három győri siker mellett ez volt a második döntetlen.

A győri együttes már rekordot jelentő 40 mérkőzés óta veretlen a Bajnokok Ligájában, és ebből mindössze csak öt a döntetlen eredmény, a többi győzelem.

Ezzel az eredménnyel a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájának B csoportjában három forduló után egy győzelmének és két döntetlenjének köszönhetően négy ponttal áll a negyedik helyen a tabellán.

A győriek legközelebb október 10-én lépnek pályára a Bajnokok Ligájában, amikor a dán Odense HB együttesét fogadják a csoportkörben.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Brest Bretagne (francia)–Győri Audi ETO KC 25-25 (12-12)