A záróakkordjához érkezett dr. Rátgéber László habilitációs eljárása

2020.10.08. 20:29

A sportot, mint gyakorlati munkát olyan elméleti háttérrel vértezte fel, hogy a kettő kölcsönösen megtermékenyíti egymást, beszélt prof. dr. Sulyok Endre, a Habilitációs Bíráló Bizottság elnöke dr. Rátgéber László tudományos előadásáról. A pécsi sikeredző maximális pontszámot kapott a bizottság mindhárom tagjától.

Habilitációs eljárása keretében „Az aerob állóképesség és az eredményesség összefüggése női kosárlabdázóknál" címmel – a koronavírusjárvány-helyzetre tekintettel online felületen – tudományos előadást tartott csütörtökön dr. Rátgéber László. A háromtagú Habilitációs Bíráló Bizottság elnöke prof. dr. Sulyok Endre, az MTA doktora, professor emeritus (Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dékáni Hivatal) volt, további bizottsági tagok: prof. dr. Szabó Tamás egyetemi magántanár, igazgató (Nemzeti Sportközpontok Sporttudományi és Diagnosztikai Központ), valamint dr. habil. Balogh László intézetigazgató, egyetemi docens (Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet) volt.

A bizottság és a saját benyomásom is az volt, hogy nagyon alapos és fontos tudományos előadást hallhattunk dr. Rátgéber Lászlótól. A sportot, mint gyakorlati munkát olyan elméleti háttérrel vértezte fel, hogy a kettő kölcsönösen megtermékenyíti egymást" – fogalmazott prof. dr. Sulyok Endre. – Az különösen tetszett, hogy előadásával nem zárt le egy folyamatot, hanem új kutatási irányokat nyitott, amelyeknek az eredményei közvetlenül visszaforgathatóak lesznek a gyakorlati edzésmunkába. Tartalmilag tökéletesen megfelelt minden követelménynek, az előadásmódja pedig lehengerlő és nagyon meggyőző volt."

Dr. Rátgéber László, egyetemi adjunktus, egyetemi tanulmányait az újvidéki Testnevelési Egyetemen kezdte, ahol 1993-ban szerzett kosárlabda szakedzői diplomát. 2009-ben Belgrádban az ALFA Egyetem Sportmenedzsment szakán megszerezte az Edzéstechnológiák menedzsere címet, majd 2011-ben ugyanitt elvégezte a mesterképzést. A jelölt doktori fokozatát 2014-ben szerezte az egészségtudomány területén, a Pécsi Tudományegyetemen, amit summa cum laude minősítéssel értékeltek.

Ajánlataink