Vágólapra másolva!
A koronavírus-fertőzések miatt tartalékos FTC-Rail Cargo Hungaria nagyszerű második félidei játékkal óriási meglepetésre legyőzte idegenben a dán bajnokság listavezetőjét, az Esbjerget a női kézilabda Bajnokok Ligájában. 

A koronavírustól sújtott Ferencváros – egyedüli csapatként az egész BL-mezőnyben – csupán a második mérkőzésére készült a dán bajnokság listavezetőjének (7 meccsen 7 győzelem) otthonában. Elek Gábor nem sok választása maradt, hogy létszámban teljes kerettel álljon ki a mérkőzésre: négy fiatal játékost vitt magával Dániába, azaz benne volt akár egy komolyabb vereség lehetősége is a levegőben. Ehelyett...

Az első félidő kezdetén 3-3-ig együtt mentek a csapatok, majd a dánok elléptek három góllal, a Fradi azonban többször is visszajött egy gólra, az utolsó tíz percet azonban csúnyán elrontotta a magyar csapat, aminek eredményeként 14-10-es dán előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőt remekül kezdte az FTC, gólonként dolgozta le hátrányát Elek Gábor csapata: működött a védekezés, elől pedig középről Kovacsics Anikó és Alicia Stolle, míg a szélekről Márton Gréta és Schatzl Nadine volt eredményes többször is.

15-14-nél többször is az egyenlítésért támadhattak a zöld-fehérek, ami 16-16-nál össze is jött.

A dánok nem nagyon tudtak tempót váltani, sőt a 40. percben egy lerohanás végén Angela Malenstein góljával már kettővel vezetett a Ferencváros (19-17). A jól védő Bíró Blanka helyére beálló Janurik Kinga is jól védett, Elek Gábor legfeljebb azon izgulhatott, hogy Szucsánki Zitának és Stollének is két-két kiállítása volt már.

A dánok 19-19-nél érték utol a Fradit, de Malenstein megint visszavette a vezetést, Janurik pedig egymás után mutatta be a bravúrokat,

Kovacsics két hetesével pedig az 56. percben már négy gól volt az FTC előnye (23-19).

A válogatott irányítónak ez volt az ötödik, illetve hatodik gólja.

Az utolsó percek már nem is hoztak igazi izgalmakat, Schatzl még lőtt egy gólt, és ugyan kétszer a dánok is betaláltak - egy hétperces gólcsend után - esélyük sem volt az egyenlítésre – a Ferencváros 24-21-re megnyerte a mérkőzést.

Eredmény, női Bajnokok Ligája:
Esbjerg (dán)–FTC-Rail Cargo-Hungária 21-24 (14-10)
az FTC gólszerzői: Kovacsics 6, Schatzl 5, Malestein 4, Márton G., Stolle, Szucsánszki 3-3