Társoldalunk:

Fennállása legnehezebb időszakában van a Fradi női kézicsapatának BL-ellenfele

2020.10.20. 16:31

Fennállásának legnehezebb időszakát éli a román CSM Bucuresti sportklub az anyagi nehézségek miatt - jelentette ki kedden Gabriela Szabo elnök, egykori olimpiai bajnok futó.

Az egyesület legeredményesebb szakosztálya a női kézilabda; a csapat jelenleg a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel az A csoportban, a Ferencvárossal együtt.

Szabo elmondta, hogy az anyagi problémák tavaly februárban kezdődtek, amikor a főtámogató bukaresti főpolgármesteri hivatal csökkentette a klub finanszírozására fordított összeget, ezért több szakosztályt kénytelenek voltak megszüntetni azért, hogy a női kézilabdacsapat folytathassa.

Anyagi gondok miatt fennállása legnehezebb időszakában van a CSM BucurestiForrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

Közölte, mindent megtettek, hogy a megmaradt együttesek sikeresen működjenek, így az ő lelkiismerete tiszta. Ezzel azokra a bírálatokra válaszolt, amelyek a klub vezetőségét érték. Vasárnap a női kézilabdacsapat játékosai a Ferencváros elleni mérkőzés előtt - amelyet a román csapat nyert meg 25-19-re - olyan feliratú pólókkal léptek pályára, hogy "Tartsátok tiszteletben a munkánkat!", "Tartsátok be ígéreteiteket!", amivel elégedetlenségüket jelezték a bértartozások miatt.

Szabo nem cáfolta, hogy elmaradások vannak a fizetések folyósításában, ugyanakkor közölte, ez nemcsak a női kézilabdacsapatot, hanem az egész klubot érinti. A játékosok vasárnapi tiltakozásáról kijelentette: megértik, de nem tudnak egyetérteni vele.