Vágólapra másolva!
Jelena Mihajlicsenko valósággal berobbant a nemzetközi kézilabdázás élmezőnyébe. A fiatal orosz játékos csapatával, a szintén újonc CSZKA Moszkvával vezetik a csoportjukat a Bajnokok Ligájában.

A 19 éves irányító-átlövő 32 gólt szerzett élete első öt BL-mérkőzésén, és ezzel nem csak a sorozatban ősszel debütáló moszkvaiak legeredményesebb játékosa, de a góllövőlistán is az előkelő második helyet foglalja el. Egyedül a szlovén Ana Gros, a Brest Bretagne jobbátlövője dobott kettővel több gólt nála eddig a szezonban.

Jelena Mihajlicsenko valósággal berobbant a felnőtt mezőnybe Forrás: EHF CHampions League, Facbook

Mihajlicsenko már rögtön a Győri Audi ETO elleni, 27-27-es döntetlennel végződő találkozón felhívta magára a figyelmet. Hét gólt dobott az ötszörös BL-győztes magyar csapat kapujába. Eddigi legjobban sikerült mérkőzése mégsem ez, hanem a Valcea elleni volt, amikor kilenc góllal vette ki részét csapata 30-20-as sikeréből.

A CSZKA Moszkva öt játéknap után újoncként vezeti azt a B csoportot, amiben az ETO mellett ott van még a szintén korábbi győztes Buducnost Podgorica, valamint két feltörekvő együttes, az Odense és a Brest is.

Mihejlicsenko már az utánpótlás világeseményeken is kitűnt generációjából, 2018-ban ő lett az ifjúsági-világbajnokság, 2019-ben pedig a junior Európa-bajnokság legértékesebb kézilabdázója. A legtehetségesebb fiatalok közül talán még Háfra Noéminek, Emily Bölknek és sem sikerült olyan könnyen az átmenet a felnőttek közé, mint neki.