Társoldalunk:

A Sopron Basket is házigazda lesz az új lebonyolítású Euroligában

2020.10.23. 15:50

A 13-szoros magyar bajnok Sopron Basket női kosárlabdacsapata adhat otthont az egyik, buboréknak az Euroligában. A csapatnál mégsem lehetnek teljesen boldogak, ugyanis szintén pénteken kiderült, hogy újabb fertőzöttjeivel immáron öt koronavírusos kosarasa van a klubnak. Ez azt jelenti, hogy a következő, Cegléd elleni bajnokijukat elhalasztották.

A 2015-ös EB csoportkör, két ikonikussá emelkedő négyes döntő, és három sikeres utánpótlás Európa-bajnokság után ismét rangos FIBA tornának lesz helyszíne a soproni Novomatic Aréna! A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség pénteki bejelentése szerint a Sopron Basket rendezheti november 29. és december 5. között csoportunk első, buborék jellegű alapszakasz HUB-ját.

A Sopron Basket is házigazda lesz az idei, különleges lebonyolítású EuroligábanForrás: Sopron Basket

A szigorú járványügyi előírások mentén megrendezésre kerülő négy csapatos torna keretében, három játéknap alatt, hat mérkőzésre kerül sor a magyar együttes és a török Galatasaray, illetve a két francia klub, a Bourges Basket és a Basket Landes részvételével.

"Nagyon örülök! Ennél többet most nem szeretnék mondani. A jövő héten sajtótájékoztató keretében, teljeskörűen igyekszünk majd beszámolni az eseményről." – kommentálta az örömteli hírt a klub ügyvezetője, Török Zoltán.

Szintén pénteken derült ki, hogy a Sopron és a Cegléd közös megegyezéssel az október 24-re kiírt bajnoki mérkőzés elhalasztása mellett döntött, miután az Euroliga-résztvevőnél három újabb koronavírus teszt hozott pozitív eredményt, amivel már öt játékosuk nem áll rendelkezésükre.