Vágólapra másolva!
Szerdán délután 15 órakor Törökországban lép pályára a DVTK női kosárlabdacsapata. Az Izmit elleni összecsapás győztesen az Euroliga főtáblájára kerül. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A koronavírus-járvány miatt a diósgyőri kosárlabdázókra különleges körülmények vártak Törökországban. 

A csapatot most Völgyi Péter sportszakmai igazgató vezeti, miután az edző, Földi Attila nem utazhatott el Törökországba. Völgyi a Nemzeti Sportnak a következőket mondta:

A szállodában az edzésbeosztás miatt külön szárnyban is lakik a négy együttes. Szinte nem is találkozunk a többi csapattal, kérték is, hogy ne nagyon legyen keveredés, mert a két negatív Covid-teszt ellenére előfordulhat valahol bujkáló fertőzött."

A teljes cikket itt tudja elolvasni.

Női kosár Euroliga: a DVTK beugró edzője jól felkészítette csapatát

Az elitliga főtáblájáért küzd a DVTK. Az edzőként beugró sportszakmai igazgató, Völgyi Péter szerint sikerült megfelelően felkészíteni a csapatot a szerdai mérkőzésre. Völgyi Péternek nem lesz új a szerep, hiszen edzősködött már az Euroligában (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes) - Zökkenőmentes volt a vasárnapi utazás? - Abszolút.

A női kosárlabda Euroliga-selejtező menetrendje:
15.00: Izmit Belediyespor (török)-Aluinvent DVTK
18.00: Spar Girona (spanyol)-ACS Sepsi (romániai)

A két győztes csapat jut fel a főtáblára.