Társoldalunk:

A hotelből sem léphet ki a magyar sportcsapat

2020.10.28. 07:16

Szerdán délután 15 órakor Törökországban lép pályára a DVTK női kosárlabdacsapata. Az Izmit elleni összecsapás győztesen az Euroliga főtáblájára kerül. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A koronavírus-járvány miatt a diósgyőri kosárlabdázókra különleges körülmények vártak Törökországban. 

A csapatot most Völgyi Péter sportszakmai igazgató vezeti, miután az edző, Földi Attila nem utazhatott el Törökországba. Völgyi a Nemzeti Sportnak a következőket mondta: Nagyon fura, hogy ki sem lehet lépni a hotelből, nagyon komolyan veszik a nemzetközi szövetség által előírt szabályokat. Elsétálhatunk a buszig, amellyel elmehetünk a csarnokba edzeni, a belépés előtt mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét, és vezetik is az eredményeket. A szálloda és az ételek minősége teljesen rendben van, a szabad levegő viszont kicsit hiányzik a lányoknak – csütörtökig nem lesz lehetőségünk kimenni. A szállodában az edzésbeosztás miatt külön szárnyban is lakik a négy együttes. Szinte nem is találkozunk a többi csapattal, kérték is, hogy ne nagyon legyen keveredés, mert a két negatív Covid-teszt ellenére előfordulhat valahol bujkáló fertőzött."

A teljes cikket itt tudja elolvasni.

Női kosár Euroliga: a DVTK beugró edzője jól felkészítette csapatát

Az elitliga főtáblájáért küzd a DVTK. Az edzőként beugró sportszakmai igazgató, Völgyi Péter szerint sikerült megfelelően felkészíteni a csapatot a szerdai mérkőzésre. Völgyi Péternek nem lesz új a szerep, hiszen edzősködött már az Euroligában (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes) - Zökkenőmentes volt a vasárnapi utazás? - Abszolút.

A női kosárlabda Euroliga-selejtező menetrendje:
15.00: Izmit Belediyespor (török)-Aluinvent DVTK 
18.00: Spar Girona (spanyol)-ACS Sepsi (romániai)

A két győztes csapat jut fel a főtáblára.