Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy a MOL-Pick Szeged csapatának annak ellenére pályára kellett lépnie egy hete a kézilabda Bajnokok Ligájában, hogy az EHF már a mérkőzés előtt tudott róla, hogy a Meskov Bresztnél volt egy koronavírusos játékos.

A szegedi klub közleményében olvasható, hogy a a Breszt csapatában már a mérkőzés előtt három nappal pozitív lett az egyik játékosuk koronavírus-tesztje. Ezt a magyar klubbal példátlan és elfogadhatatlan módon, csak a meccs előtti este, az edzésük közben, e-mail-ben közölték.

Ezt követően a Tisza-partiak azonnal felvették a kapcsolatot az Európai Kézilabda Szövetséggel (EHF), és jelezték, hogy számukra kockázatos lenne a csütörtök esti pályára lépés, mert ilyen esetben nagyon sokszor előfordul, hogy nem csak egy fertőzött van egy csapaton belül.

A MOL-Pick Szegedet még az ág is húzza ebben a szezonban Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bár a szövetség által biztosított gyorstesztek nem érkeztek meg, a Brestnek a mérkőzés napján tesztelnie kellett - az egyik kapusuk ekkor már lázasan feküdt otthon -, a Szeged újból jelezte az EHF felé hogy a meccs lejátszása esetén nagy a fertőzés kockázata, ami a mieink játékosait és stábtagjait komoly egészségügyi veszélynek teheti ki, és nem beszélve a Flensburg elleni meccs bizonytalanná válásáról.

Délután, 17 óra után, nem egészen két órával a mérkőzés kezdete előtt jött a hivatalos értesítés a Szeged részére, hogy a Meskovnál mindenki eredménye negatív lett, így mindenképpen pályára kell lépni.

A hazatérés után, az október 23-i ünnep miatt Szegeden csak hétfőn tudták tesztelni a játékosokat, ekkor derült ki, hogy újabb három kézilabdázó fertőződött meg. Ezen a napon a Breszt is bejelentette, hogy több játékosa is elkapta a koronavírust.

A közleményben a Szeged kiemelte, hogy számukra mindig az egészség a legfontosabb. Ezt tartják szem előtt, így a Bresztben történt események elfogadhatatlanok. Ha szükséges, a sportvezetők megvizsgálják a jogi lépéseket és várják, hogy az EHF milyen döntést hoz a fejlemények ismeretében az ügyben.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

"A rendelkezésre álló adminisztratív eszközökkel harcolunk, feltárjuk a hibákat, amiket rögtön jelzünk a megfelelő szerveknek. Nem fogunk azonban visszalépni semmilyen versenysorozattól, tisztességgel kiállunk mindenki ellen.

Gyakorló ügyvédként nem szeretek jogászkodni a sportban, de az én olvasatomban ez akár a bűncselekmény fogalmát is kimeríti.

Nyilván nem Magyarországon elbírálhatóét, habár most éppen más egészségét veszélyeztették, ezért pedig felelősségre vonás jár" - mondta Szűcs Ernő Péter, a szegedi klub első embere a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A Szeged elnöke szerint egyetlen reális cél lehet csapata számára a BL idei szezonjára: túlélni valahogy a csoporkört, és várni, hogy kézilabdázói mihamarabb meggyógyuljanak.