Vágólapra másolva!
Hivatalosan továbbra sem ad információt a Siófok KC arról, miért lett egyik pillanatról a másikra kegyvesztett a csapatnál a spanyol Nerea Pena, akit a kézilabdaklub vezetése felfüggesztett. A román sportsajtó ennél kissé messzebbre ment. Ők arról írnak, hogy Pena az öltözőben a klubvezetés ellen lázította a játékosokat. A cikk szerint Pena hamarosan a CSM Bukarest csapatában bukkanhat fel.

A Romániában megjelent cikk arról ír, hogy Pena a siófoki öltözőben a klubvezetés ellen hangolta a játékosokat, amiért a Siófoknál jelentős fizetési elmaradások voltak. Az írás szerint Pena arra kapacitálta csapattársait, hogy azok semmiképpen se lépjenek pályára addig, amíg a klub nem rendezi a tartozásokat.

Transfer nou la CSM București? Vicecampioana mondială Nerea Pena, dorită de „tigroaice"!

Gruparea maghiară Siofok KC a anunțat în data de 19 octombrie că a suspendat-o pe termen nelimitat pe Nerea Pena (30 de ani), centrul echipei și al naționalei Spaniei. În Ungaria se vorbește că Pena a făcut atmosferă proastă în vestiar, îndemnându-și colegele să nu mai joace până nu-și vor primi restanțele salariale.

Közben egyre több helyről hallani, hogy a román bajnok CSM Bukarest szívesen látná soraiban Penát. A dán Esbjerg csapata is jelezte, hogy szívesen leigazolná a spanyolt, akit a jobb szélen vetne be. A cikk arról is ír, hogy a Siófok gazdaságilag roppant nehéz helyzetbe került és a szétesés határán van. Több idegenlégiós is a távozást fontolgatja.

A Siófok KC eddig semmilyen hivatalos állásfoglalást nem adott ki arról, hogy miért függesztette fel Nerea Pena játékjogát. Ha ezt megteszik, szívesen helyt adunk az ő véleményüknek is.