Vágólapra másolva!
2009. október 29-én, a Hypo Niederösterreich-Metz női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés egy olyan cselekedet miatt marad örökre emlékezetes, amit legszívesebben elfelejtenénk, de nem tudunk.

Gunnar Prokop, a hazaiak vezetőedzője az 1980-as években szinte a semmiből építette fel az osztrák sztárcsapatot. A Hypóval nyolc Bajnokok Ligája-győzelmet arató szakember edzői karrierje utolsó szezonjában is méltó volt régi híréhez.

A csoportkör második fordulójában, a Metz elleni mérkőzés 27-27-es döntetlenre állt, és pár másodperccel a vége előtt a franciák balszélsője egy eladott labdát követően megindult volna a Hypo kapuja felé, hogy eldöntse a két pont sorsát. Ekkor jött Prokop, aki nemes egyszerűséggel beállt a játékos elé, ezzel megakadályozva az ellenfél támadását.

Mivel nem ez volt az első botránya a kézilabdapálya környékén, ezért az EHF három évre eltiltotta. Ezt később ugyan egy évre mérsékelte, de korábbi botrányai miatt nem úszhatta meg büntetlenül az akkor 69 éves vezetőedző.

Prokop korábban már szexista megjegyzésekkel, helyenként tettlegességig fajulva inzultálta a játékvezetőket. Azt, hogy erre mi szükség volt úgy, hogy amikor néhány ilyen esetre sor került, akkor még jócskán a Hypo volt a világ legerősebb női csapata.