Jelenleg nincsen csapata a magyar válogatott röplabdázójának

Gergye Roland, röplabda
A török Galatasaray együttesében folytatja pályafutását Gergye Roland, a magyar férfi röplabda-válogatott csapatkapitánya
Vágólapra másolva!
Magánéleti nehézségei miatt egyelőre csapat nélkül, itthon pihen Gergye Roland, a magyar röplabda-válogatott ütőjátékosa. A 27 éves sportoló az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta: nyáron meghalt a nagyapja, ami nagyon megviselte, ráadásul mivel előző klubcsapata, a görög Olimpiakosz három hónap kényszerszünet után júniusban lejátszotta a döntőt a bajnokságban, a temetésre sem tudott hazajönni.

"Amikor hazaértem, úgy éreztem, pihenésre és a családomra van szükségem. Mentálisan rossz állapotban voltam" - fogalmazott a játékos, aki nyáron mindenben megegyezett a francia első osztályban szereplő Poitiers együttesével, amelyhez egyelőre nem utazott ki.

Gergye Roland, a magyar férfi röplabda-válogatott alapembere egyelőre csapat nélkül van Forrás: Sputnik/Maksim Bogodvid

"Októberben kellett volna kimennem, de továbbra is itthon vagyok.

Tartjuk a kapcsolatot a francia együttessel, van esély, hogy a téli átigazolási időszakban odaszerződöm, mert továbbra is ők az első számú opcióm"

- jelentette ki 45-szörös válogatott Gergye, aki otthon tartja magát formában.
A nemzeti csapat januári Európa-bajnoki selejtezőjével kapcsolatban megjegyezte, már beszélt a szövetségi kapitánnyal, és Koch Róbert számít rá.

- tette hozzá. Jelezte: bízik abban, hogy az edzőtábort és a mérkőzéseket is rendben meg lehet majd tartani, rendezni.

A magyar válogatott a kvalifikáció G csoportjában szerepel a fehéroroszokkal, a portugálokkal és a norvégokkal egy négyesben. A tervek szerint a továbbjutás egy magyarországi és egy portugáliai tornán dől el január 8-10., illetve 14-17. között.
A kvartettből a csoportgyőztesek mellett az öt legjobb második jut ki a kontinensviadalra, melynek Lengyelország, Csehország, Észtország és Finnország lesz a házigazdája jövő ősszel.