Társoldalunk:

Változik a női kézilabda-Eb egyik helyszíne

2020.11.06. 15:43

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében a dániai Frederikshavn kikerült a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság helyszínei közül.

A Dán Kézilabda Szövetség (DHF) honlapján Per Bertelsen elnök jelentette be, hogy az Arena Nordban nem lehet mérkőzéseket rendezni a december 3. és 20. között sorra kerülő tornán. Az Észak-jütlandi régió (Nordjylland) csütörtöktől december 3-ig hét települést - köztük Frederikshavnt - lezáratott egy vírusmutáció terjedése miatt.

A DHF tavaly augusztusban jelentette be, hogy az Európa-bajnokság egyik helyszíne Frederikshavn lesz, ahol hat csoportmérkőzést rendeztek volna.

Per Bertelsen sincs könyű helyzetbenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Per Bertelsen elmondta, egyelőre nem tudják, hol kerül sor az olimpiai címvédő Oroszországot, a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, továbbá Svédországot és Csehországot felvonultató B csoport találkozóira, de gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtalálják az új helyszínt.

Péntek délután a DHF honlapján bejelentették, hogy a B csoport csapatai is Herningben szerepelnek majd, a szállásuk pedig Silkeborgban lesz.

Az eredeti tervek szerint a csoportmeccseknek a norvégiai Trondheim, illetve a dániai Herning és Frederikshavn adott volna otthont, a középdöntőre Herningben és a norvégiai Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban került volna sor. A koronavírus-járvány miatt korábban már Stavanger és Oslo is kikerült a helyszínek közül.

A tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést rendeznek. A magyar együttes a trondheimi C csoportban december 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, majd 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A négy csoportból az első három-három helyezett jut a középdöntőbe.