Norvégia visszalépett a női kézilabda Eb megrendezésétől

KISS Éva, magyarország, kézilabda
Nancy, 2018. december 12. A mérkőzés legjobb játékosának választott Kiss Éva, miután csapata 31-29-re győzött a román válogatott ellen a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Amint az várható volt, a Norvég Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rendezi meg a női Európa-bajnokságot, amely december 3-án kezdődött volna.

Gyakorlatilag az lett volna a meglepetés, ha nem ez a döntés születik meg, miután az elmúlt héten a norvég miniszterelnök, Erna Solberg kijelentette, hogy nem támogatja a rendezést, bár a lebonyolítást megakadályozni nem tudja.

Hétfőn délelőtt a norvég szövetség bejelentette, hogy a Trondheim városába tervezett eseményt lemondja, mert a koronavírus-járvány terjedése miatt az Európa-bajnokságot nem lehet biztonságosan megrendezni.

Ezek után az a kérdés, hogy mit lép a társrendező Dánia. Elvileg a dán szövetség képes lenne egyedül is lebonyolítani a tornát, ha nem lenne koronavírus-járvány. Így azonban egyetlen városba kellene összezsúfolni mind a 16 induló csapatot. A dánok már jelezták, hogy Herningben nincs elég szállodai kapacitás arra, hogy mindenkit biztonságosan elhelyezzenek. Vészmegoldásként felmerült, hogy a négy Eb-csoportból csak kettőt rendeznének meg Herningben, a másik kettőt Koldingba vinnék, de erről hivatalosan még senki sem adott tájékoztatást.

Így most már csak egyetlen kérdés maradt: meg lehet-e egyáltalán rendezni a női Európa-bajnokságot, vagy az egész torna törlésre kerül?

Nem lennénk meglepve, ha ez utóbbi döntés születne meg. Már csak azért is, mert a dán szövetség már hetekkel korábban ki akart hátrálni az egész rendezésből.