Továbbra sem tudni, hol játssza majd a meccseit a magyar csapat a kézilabda-Eb-n

A magyarok Trondheimben szerepeltek volna, de a társházigazda norvégok visszaléptek a rendezéstől
Vágólapra másolva!
Továbbra sem lehet még tudni, hol játssza majd csoportmérkőzéseit a magyar válogatott a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságon.

A társházigazda norvégok hétfőn a koronavírus-járványra és a szigorú helyi intézkedésekre hivatkozva visszaléptek a rendezéstől, a magyarok pedig éppen Trondheimben szerepeltek volna a csoportkörben Szerbia, Horvátország és a világbajnok Hollandia társaságában.

Az európai szövetség hétfőn még azt ígérte, hogy kedden közli a részleteket a 16 nap múlva rajtoló torna módosításait illetően, de az egyedül maradt házigazda dánokkal folytatott egyeztetések után kedden a honlapján azt írta: várhatóan csak a hét végén derül ki, mi lesz a pontos menetrend.

A magyarok Trondheimben szerepeltek volna, de a társházigazda norvégok visszaléptek a rendezéstől Forrás: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

A viadalra december 3. és 20. között kerül sor. A tervek szerint a dániai Herningben és a norvégiai Trondheimben rendezték volna a mérkőzéseket - a pandémia miatt korábban a norvégiai Stavanger és Oslo, illetve a dániai Frederikshavn kikerült a helyszínek közül -, s a szervezőknek most azt kell megoldaniuk, hogyan tudják az összes Eb-meccset Dániában lebonyolítani. Hétfői dán sajtóhírek szerint az új helyszín Kolding lesz.

Az Európa-bajnokságon 16 csapat szerepelne és 47 mérkőzést játszanának.

A magyar női válogatottnak idén még egyetlen meccse sem volt. A tervek szerint a nemzeti csapat az Eb előtt Svédországgal találkozik két felkészülési találkozón a Göteborgtól északra fekvő Trollhättanban, jövő szombaton és vasárnap.