Vágólapra másolva!
Szerda este a Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában (BL) az Aalborg otthonába látogatott. A hazai csapatnak ez volt a hetedik, míg a vendégeknek a hatodik mérkőzésük a B csoportban. A kezdősípszó előtt a sorozatban még veretlen Veszprém a második helyen, míg a csoport harmadik helyén az Aalborg állt a meccs előtt. A találkozót végül kiváló második félidei teljesítményének köszönhetően a Veszprém nyerte 33-27-re, így a magyar csapat továbbra is veretlen a BL-ben.

A mérkőzést a dánok kezdték jobban, a 16. percben már 11-6-ra is vezettek, ekkor jött el az a pont, amikor a Telekom Veszprém edzője, David Davis időt kért, hogy rendezze a sorokat.

A taktikai megbeszélés magyar szempontból kiválóan sikerült, mert rögtön első akciója után hétméteresből gólt szerzett a Veszprém, majd jól védekezve sikerült a 20. percre 11-10-re módosítania az állást.

A 10. veszprémi gólt Andreas Nilsson szerezte, akinek ez volt a 800. találata a csapat színeiben.

Ezután az Aalborg ismét növelni tudta az előnyét, köszönhetően egy emberelőnynek is, de a félidőre kétgólos különbséggel, 18-16-os dán vezetéssel mehettek el a felek.

A szünet után az első hat percben egy 5-1-s rohammal nyitott a Veszprém, így már a magyar csapat állt kétgólos előnnyel a meccsen. Itt még nem álltak meg a bakonyiak, a második játékrész 15. percében már 25-21-et mutatott az eredményjelző Dániában.

Sajnos ezután jött egy veszprémi rövidzárlat, amikor kis híján hat percen keresztül nem lőtt gólt a magyar együttes, ekkor 25-24-re zárkóztak a hazaiak.

Innentől azonban nem volt megállás, egyik veszprémi gól jött a másik után.

Ráadásul Cupara ihletett formában védett a magyar kapuban, és az utolsó negyedórában gyakorlatilag amit lehetett, azt védte, megfogta, sőt, még néha a lehetetlennek tűnő lövések is elekadtak a kapusban. A Veszprém végül 33-27-re győzött és a B csoportban az élre állt a tabellán.