Társoldalunk:

Történelmi meccset nyert meg a Győr a női kézilabda BL-ben

2020.11.21. 19:24

A Győri Audi ETO KC nem éppen a legideálisabb körülmények között fogadta a Buducnost Podgorica csapatát a Bajnokok Ligájának (BL) B csoportjában. A győriek egyetlen veretlen csapatként várták a találkozót a tabella első helyéről, ugyanakkor mindössze nyolc mezőnyjátékossal, balszélső nélkül és két kapussal tudtak csak kiállni a csoportmeccsre. A mérkőzést a Győr remek játékkal 34-29-re nyerte meg.

Az erőteljesen megfogyatkozott magyar csapat kispadján csak két ember ült, akiket a mezőnybe az egész mérkőzésen be lehetett cserélni, ami finoman fogalmazva sem egy mindennapos dolog ebben a sportágban. Sőt, ahogy a győri vezetőedző, Danyi Gábor is elmondta a találkozó előtti interjúban, szerinte ilyen kevés emberrel még sosem álltak ki egy nemzetközi meccsre. Ráadásul úgy alakult a hiányzok sora, hogy balszélső nélkül kellett lehozniuk a mérkőzést.

A vendégeknél is alaposan felforgatták a kezdőt a különböző sérülések, így rendkívül érdekes felállásokkal kezdődött a mérkőzés. Felváltva szerezték a csapatok a gólokat, és a vendégek hatodik találata nem mellesleg egy történelmi gól volt, ugyanis ez volt a montenegrói klub 7000. BL-gólja, amivel a Buducnost lett az első olyan egyesület, amelyik elérte ezt a fontos mérföldkövet.

Ezután egy kicsit ellépett a vendég együttes, a 19. percre már három góllal, 13-10-re vezetett a találkozón. Igaz, ezen az összecsapáson az első szűk 20 percet figyelembe véve, nem a védelmek domináltak.

Néhány perccel később köszönhetően többek között a győri Estelle Nze Minko játékának és öt góljának is, 13-13-ra zárkózott a Győr. Ekkor kért időt a montenegrói edző, hogy megtörje a lendületbe jövő hazai csapat ritmusát, és hogy felrázza a sajátjait.

Estelle Nze Minko az első félidőben hét gólt szerzett a meccsen.Forrás: EHF CL, Twitter

A félidő hajrájában a különbséget Oftedal góljai jelentették, amelyek miatt a magyar csapat 18-16-os előnnyel mehetett el a szünetre.

A második félidőben tovább nőtt a Győr előnye és a két csapat között hamar állandósult egy megnyugtató, 6-7 gólos különbség a magyar fél javára. A találkozót végül a Győr 34-29-re nyerte meg.

A Győr ezzel a sikerével továbbra is veretlenül vezeti a BL-csoportját, ráadásul a Buducnost elleni győzelem azt jelentette, hogy a győriek immár 45 mérkőzés óta veretlenek a BL-ben, ami egészen elképesztő teljesítmény.