Vágólapra másolva!
A naptári év utolsó Bajnokok Ligája (BL) mérkőzése volt a szombat délutáni az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának, az ellenfél a Krim Ljubljana volt az A csoportban. A mérkőzést az FTC nyerte a kiváló második félidei játékának köszönhetően 32-26-ra.

A találkozó előtt az FTC hat lejátszott meccsel a tabella ötödik helyén állt hat megszerzett ponttal, míg a vendéglátó szlovén együttes a hatodik helyen állt négy ponttal, de hét mérkőzéssel a háta mögött.

A meccset a magyar csapat kezdte jobban, már hat percet követően 6-1-et mutatott az eredményjelző, ekkor időt is kért a szlovén edző, hogy rendezze a sorokat. Sajnos ez sikerült is, mert a 19. percre 9-8-ra jött fel a hazai együttes, ekkor Elek Gábor érezte úgy, hogy bele kell nyúlnia a mérkőzésbe.

Ezután felváltva szerezték a gólokat a felek, így a szünetre 13-13-as állással mehettek el pihenni. Az első félidőben az FTC kapusai egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak, mind Bíró, mind Janurik, mellettük viszont az átlövések nem nagyon találtak utat a Ljubljana kapujába, 11/2 volt csak a sikeres kísérletek aránya.

A második 30 percet is a Fradi kezdte jobban, már a hetedik percben 20-16 volt az állás, ekkor kért ismét időt a hazai mester. Ezúttal nem sikerült felrázni az övéit, mert a magyar együttes a következő percekben is tartani tudta a 3-4 gólos előnyét. Sőt, még erre is rá tudott tenni egy lapáttal az FTC, és a találkozó 50. percének végén már 27-21-re vezetett.

A meccs ezen periódusában a szlovén csapatnak szinte semmi sem jött össze, míg magyar oldalról mind Janurik a kapuban, mind Háfra és Malestein a góllövésben nem nagyon tudott hibázni. A végeredmény 32-26 lett az FTC javára.