Vágólapra másolva!
Hétfőn hivatalossá vált, hogy Dánia önállóan megrendezheti a 2020-as női kézilabda Európa-bajnokságot - írta a sport.tv2.dk oldal.

Egy héttel az után, hogy Norvégia nem vállalta az Európa-bajnokság társházigazda szerepét, hivatalossá vált, hogy Dánia rendezi a tornát, amelynek Herning és Kolding városa ad otthont.

A Dán Kézilabda Szövetségnek (DHF) november 16-a óta két hét áll rendelkezésére, hogy biztosítsa a bajnokság lebonyolítását, és a hétvégi válságértekezlet után kijelentette, hogy továbbra is dolgoznak az eseményen, annak ellenére, hogy a dán kormány és a hatóságok még nem adtak választ arra, hogy meg lehet-e tartani a tornát.

Örülhetnek a dánok, megrendezhetik az Eb-t Forrás: AFP/Charly Triballeau

Joy Mogensen kulturális miniszter azonban november 23-án, hétfőn kiírta a Facebookon, hogy Dánia zöld utat kapott, hogy meghívja a 16 részt vevő európai nemzetet Herningbe és Koldingba.

Hozzátette, a globális egészségügyi válság közepette nem könnyű ilyen nagy nemzetközi eseményt megrendezni, de értékelték a Dán Kézilabda Szövetség (DHF) szigorú szabályozását. Hangsúlyozta, hatalmas a DHF felelőssége, de az egészségügyi hatóságok segítségére továbbra is számíthatnak az Európa-bajnokság lebonyolítása kapcsán.

A december 3-án rajtoló tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik.