Kihagyja a női kézilabda-Eb-t az olimpiai bajnok válogatott egyik legjobbja

handball Horizontal
Russia's Anna Vyakhireva (C) vies for the ball with Norway's Sanna Charlotte Solberg (L) and Emilie Hegh Arntzen (R) during the bronze medal match between Norway and Russia at the Women's Handball World Championship in Kumamoto on December 15, 2019. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Hátsérülés miatt kihagyja a december 3-án kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságot az orosz válogatott játékosa, Anna Vjahirjeva.

Az előző idényben Bajnokok Ligája-döntős orosz Rosztov-Don jobbátlövője a saját közösségi oldalán jelentette be, hogy nem fogja tudni vállalni a játékot a dániai tornán.

"Mindenkinek szeretném megköszönni a kedves szavakat. A dolgok néha nem rajtunk múlnak. Ilyen a sport, ez van. A válogatottnak sok sikert kívánok az Európa-bajnokságon! Ha csak a tévé előtt is, de veletek leszek" – üzent csapattársainak a 25 éves átlövő.

Vjahirjeva tagja volt a 2016-ban Rio de Janeiróban olimpiai bajnoki címet nyerő orosz válogatottnak, világbajnokságról egy bronzérme (2019), míg az Eb-kről egy ezüstérme van 2018-ból.

A dániai Európa-bajnokságon az oroszok a B csoportban szerepelnek Csehország, Spanyolország és Svédország mellett.