Vágólapra másolva!
A Siófok KC és a Váci NKSE is kapott orosz és francia ellenfelet a női kézilabda Európa-liga csoportkörének csütörtöki, bécsi sorsolásán.

A második számú európai kupasorozatban címvédő Siófok KC a D csoportban a román Dunarea Braila, az orosz Kubany Krasznodar, valamint a francia Fleury Loiret együttesével találkozik.

A Váci NSKE az A csoportban a dán Herning-Ikast HB, az orosz Zvezda Zvenyigorod, és a francia Paris 92 csapatával játszik.

A csoportkör január 9-én kezdődik, a csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, amelyet március végén és április elején rendeznek.

A Siófok a D-csoportba került az Európa-ligában Forrás: NemethAndras/Nema/facebook.com/siofokkchivatalos

Az Alba Fehérvár KC koronavírusos megbetegedések miatt játék nélkül búcsúzott a selejtezőtől, ugyanis a második fordulóban a svájci LC Brühl nem tudott kiállni ellene, a harmadik körben pedig a magyar együttes nem tudott pályára lépni a norvég Storhamar HE ellen.

A Debrecen a harmadik fordulóban egy góllal kikapott a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK otthonában, így szintén kiesett, ám ezt követően jelezte az európai szövetségnek, hogy vállalja a csoportkörös szereplést, ha valamelyik csapat visszalép.