Társoldalunk:

Csapattársa mentette meg a magyar kézilabda-válogatott kapusának életét

2020.11.28. 21:58

Csak a szerencsén múlt, hogy nem esett senkinek sem baja, amikor a kosárlabdapalánk üvegszilánkjai a földbe csapódtak a Svédország-Magyarország női kézilabda felkészülési mérkőzésen.

A lefújás után Szikora Melinda a svéd köztelevíziónak nyilatkozott a mérkőzés előtti esetről, amikor a szétrobbant kosárlabdapalánk üvegszilánkjai beterítették a magyarok térfelét. A Siófok játékosa elmondta, nagy szerencséje volt, mert a kapustársa még a labdaszedéssel foglalkozott, addig ő kisétált a kapuból.

Tulajdonképpen megmentette az életemet, mert ha nem bíbelődik a labdákkal, akkor ott lettem volna a palánk alatt, és valószínűleg rám esik- nyilatkozta Szikora. Hozzátette, sokkot kapott, nem is tudott reagálni a szituációra.

"A többiek odajöttek, kérdezték, hogy jól vagyok-e, de ledermedtem, meg sem tudtam mozdulni. Most volt a születésnapom nemrég, de a mai napot is bevésem a naptárba, mert úgy érzem, újjászülettem" - közölte Szikora, aki a történtek ellenére végigvédte az első félidőt.

A magyar válogatott 28-27-re meg tudta nyerni a mérkőzést. A két csapat vasárnap délután ismét összecsap egymással, a helyszín ugyancsak Trollhattan lesz.