Társoldalunk:

Az Európa-bajnok kapus óriási védése is kellett a Barcelona BL-rekordjához - videó

2020.12.03. 10:21

Gonzalo Pérez de Vargas a hajrában egy fontos védéssel segítette a Barcelonát, hogy megdöntse a sorozatban megnyert BL-mérkőzések rekordját.

Egészen elképesztő, ahogyan a Barcelona kézilabdázik az elmúlt időszakban. Xavi Pascual két-három éve egy új csapat építésébe kezdett, és a vezetőedző munkája egyre inkább kezd beérni. A szerda esti, Aalborg elleni győzelme sorozatban a 21. megnyert mérkőzése volt a Barcelonának, ami új BL-rekord. A 35-32-es idegenbeli sikerhez kellett az Európa-bajnok kapus, Gonzalo Pérez de Vargas nagy bravúrja is másfél perccel a vége előtt, egygólos vezetésnél.

A régi rekordot az egyik első világválogatottnak számító, azóta megszűnő Ciudad Real tartotta, még 2005 és 2007 között sorozatban húsz megnyert találkozót számlálva. Mivel kézilabdában ritka a döntetlen, ezért ezek a zsinórban aratott sikerek megegyeznek a leghosszabb veretlenségi szériával is a legrangosabb európai kupában. Éppen ezért ezt a rekordot is átírta napjaink Barcája.

A Barcelona támadójátéka egészen félelmetes ebben a szezonban. A katalánok nyolc őszi mérkőzésükön 290 gólt szereztek, ami mérkőzésenként 36,25-ös átlagot jelent. Mindezt olyan ellenfelek ellen hozták össze, mint a THW Kiel, az Aalborg, vagy a Nantes. A legkevesebb kapott góllal a Kiel úszta meg, Filip Jícha együttese "csupán" 29-25-ös vereséggel távozott a Palau Blaugranából.

Ami számunkra öröm lehet, hogy a második legjobban támadó csapat a szerdán a Kielt 41-33-ra kiütő Telekom Veszprém. A magyar együttes átlagosan 34,5 gólt dob egy mérkőzésen. Ha másért nem, akkor ezért biztosan érdemes lesz megnézni a szezon első Barcelona-Veszprém mérkőzését. Amennyiben az Építők védekezése úgy összeáll, mint a Kiel elleni rangadó hajrájára, és Rodrigo Corrales is olyan remekül teljesít, mint a németek ellen, akkor könnyen lehet, hogy pont a mieink lesznek azok, akik véget vetnek a Barcelona nagy sorozatának. A december 10-i utolsó őszi BL-fordulóban ugyanis a két sztárcsapat végre összeméri erejét.

Mivel a két csapat elkerülte egymást a december 28-29-i kölni négyes döntőben, ezért van rá esély, hogy az előző szezon BL-döntőjében is Barcelona-Veszprém rangadót lássunk.